28 nye tilfeller siste to døgn

Over halvparten av disse er ungdommer født fra 2003 til 2005.

Hoveddelen av de positive er elever ved Sandefjord videregående skole, noen også på andre videregående skoler i fylket. Så langt har de smittede kjente smitteveier, men smittesporingen vil fortsette utover dagen.

Åtte av tilfellene var opprinnelig ikke registrert i Sandefjord. Disse er nå lagt til smittetallene for tirsdag 7. september, og dermed justert fra to til ti denne datoen. I tillegg til 18 nye i går.

På grunn av smittesituasjonen blant ungdom blir det nå innført en ordning med selvtesting av elever og lærere på Sandefjord videregående skole. Ordningen gjelder for de som ikke enda er fullvaksinerte eller har gjennomgått koronasykdom, og vil i utgangspunktet vare i et par uker framover.

Skolen vil motta nødvendig utstyr og informasjon om dette i dag, torsdag. Det følger også med et informasjonsark med hvert selvtestingssett.

Elever og lærere skal teste seg mandager og torsdager. Ved positiv test er det viktig å isolere seg og ta kontakt med teststasjonen, slik at man får tatt en ordinær pcr-test så raskt som mulig. (Telefonnummer 907 25 321. Åpningstider: kl. 8.30-15 mandag til fredag. Lørdag: kl 10.00-14.30.

- Vi gjør dette fordi vi nå har fått en plutselig sterk smitteøkning i årsgruppene som går på videregående skole, og mange av de som har testet positivt er tilknyttet SVGS, sier kommuneoverlege Ole Henrik Augestad.
- Slik jevnlig testing er anbefalt som tiltak. Dette vil sikre at ikke-smittede elever kan gå på skolen som vanlig og at vi tidligst mulig får isolert de nye smittede. Dette gir oss en god sjanse til å få kontroll på utbruddet i løpet av noen uker.

Oppdatert: 15.09.2021 kl.10:21

Publisert: 09.09.2021