Fredag kl. 17.30: Lekkasje på hovedvannledningen på Aabol. Ikke den planlagte starten på helgen, men Bjørnar Møyland (i stigen) og Ole Christian Gonstad tar det med godt humør; «Vi må jo sørge for at innbyggerne har vann i krana». Etter å ha gravd seg ned, skal vannledningen pumpes tom for vann, før de kan gå i gang med reparasjonsjobben. Foto: Eivinn Ueland Fredag kl. 17.30: Lekkasje på hovedvannledningen på Aabol. Ikke den planlagte starten på helgen, men Bjørnar Møyland (i stigen) og Ole Christian Gonstad tar det med godt humør; «Vi må jo sørge for at innbyggerne har vann i krana». Etter å ha gravd seg ned, skal vannledningen pumpes tom for vann, før de kan gå i gang med reparasjonsjobben. Foto: Eivinn Ueland

Alltid på pletten når vannet blir borte

Midt på natta, på julaften, i regnvær eller minus 20 – det spiller ingen rolle; hvis vannet stopper å renne i krana hjemme i huset ditt, er vaktlaget fra vann og avløp ute på minutter for å tette lekkasjen og gi deg vannet tilbake.

Ca. 70 ganger i løpet av året springer en hovedledning lekk et eller annet sted i kommunen. Da venter timer med søk og graving for å finne og reparere lekkasjen.
– I sentrum finnes det rør som er godt over 100 år gamle, forteller arbeidsleder Ronny Kristiansen, før han legger til; – og de fungerer stort sett fortsatt helt fint. Problemrørene er de som ble laget på 50- 60- og 70-tallet. Materialene holder dessverre ikke så lenge som man trodde, og når de først sprekker så skjer det uten forvarsel. Med bortfall av vann pluss omfattende og kostbare reparasjoner som resultat.

Derfor har kommunen lagt en langsiktig plan for å skifte ut gammelt og dårlig ledningsnett. Første etappe skjedde i vinter da landets lengste armerte vannledning i sitt slag ble lagt halvannen kilometer sørover fra Virik skole.
– I min tid i kommunen har vi sikkert opplevd seks eller sju store vannlekkasjer i dette området. Det blir det heldigvis en slutt på nå, lover Kristiansen.Denne kveilen med 1,5 kilometer vannledning tres igjennom de gamle, porøse rørene under bakken. – På denne måten sikrer vi lekkasjefri vanntilførsel til innbyggerne våre. Målet med jobben vi gjør er at alle innbyggere skal ha tilgang til rent vann og trygge avløp 24 timer i døgnet, året rundt, forteller Ronny Kristiansen. Foto: Eivinn Ueland

Sørg for at du får varsel når noe skjer!
Ved vannstopp eller andre kritiske hendelser sender kommunen sms-varsler til de innbyggerne som blir berørt. Det er derfor viktig at du kontrollerer at korrekt mobilnummer og adresse står oppført på ditt navn. Dette sjekker du på servicevarsling.no

Denne artikkelen er hentet fra kommunens innbyggermagasin som ble distribuert til husstander og hytter i juni måned. Les hele magasinet her. 

Oppdatert: 12.12.2022 kl.12:42

Publisert: 08.07.2022