Sven Nordin alias William Wisting ble godt mottatt av arkivar Helle Wabakken Dahl. Foto: Eivinn Ueland Sven Nordin alias William Wisting ble godt mottatt av arkivar Helle Wabakken Dahl. Foto: Eivinn Ueland

Dagen da Wisting dukket opp på rådhuset

Selv om Sven Nordin har hatt hytte i Kjerringvik i 40 år, er det første gang vi ser ham på rådhuset. Men onsdag denne uka dukket han opp som politietterforsker William Wisting, for å lete etter en gammel, uoppklart sak.

«Her ser det jo veldig bra ut!» sier en smilende Sven Nordin, i det han ankommer arkivkjelleren på rådhuset, der scenen skal spilles inn. Med et crew på 30 medarbeidere svirrende rundt i korridorene, blir det en arbeidsdag litt utenom det vanlige for arkivar Helle Wabakken Dahl. Allerede dagen før innsipillIingen er kommunearkivet "omgjort" til politiarkiv. Skap og arkivbokser har fått nye skilt merket POLITIET.

– Da produksjonsselskapet tok kontakt for å sjekke om arkivet vårt kunne egne seg til en filminnspilling, kunne vi jo ikke si nei, sier Helle, som allerede har rukket og bli dus med hovedpersonen selv.
– Ja, Sven er en utrolig jovial og nedpå fyr, sier Helle som har fått vite at det skal spilles inn to scener på rådhuset.

– Vi får krysse fingrene for at vi ikke blir tatt bort i klippen. I fjor hadde vi besøk av NRK som spilte inn en scene til serien «Ukjent arving» nede i arkivet vårt, men den ble aldri med i det som ble vist på TV, sier Helle litt skuffet. Når vi spør regissøren som står rett ved siden av oss om det som skal spilles inn her, vil overleve klippen, svarer han heldigvis bekreftende.

Vi må imidlertid smøre oss med tålmodighet. Dette er bare dag 6 av 40 innspillingsdager til sesong 5, og enda er ikke sesong 4 vist på TV.

Det skal en del folk til for å lage TV-serie. Her i gangen utenfor arkivet i rådhusekjelleren. 

Det er snart klart for «action», men en liten prat og et bilde tar hovedrolleinnehaveren seg gjerne tid til.

Det er mye folk for å spille inn en liten scene i en trang rådhuskjeller?

– Det kan du si, men vi trenger dem alle sammen. Det er en stor produksjon, og den har jo gått veldig bra. Serien har blitt en suksess over store deler av verden og vises både i USA, Australia og Tyskland, blant annet, forteller Nordin.

– Dette er forresten ikke første gang vi filmer i Sandefjord. I fjor var vi oppe på Midtåsen og filmet, forteller Nordin, som kan røpe at han trives godt i Sandefjord.
– Jeg har fått høre at jeg heller drar til Sandefjord enn Larvik, selv om hytta vår egentlig ligger der. Men det er jo kortere vei til Sandefjord. Det er veldig hyggelig i sentrum, også har de Brødrene Berggren her da, rekker han å si, før innspillingslederen krever oppmerksomheten fra alle.

Dermed forlater vi kjelleren for å gi Sven og de 30 crewmedlemmene fullt fokus på sesong 5 og episoden som sikkert får tittelen «Wisting og det store arkivmysteriet på Sandefjord rådhus» – eller noe sånt..

Oppdatert: 06.09.2023 kl.20:01

Publisert: 06.09.2023