Foto: Eivinn Ueland Foto: Eivinn Ueland

Dypt tragisk

Et 11 år gammelt barn omkom i nattens boligbrann i Sandefjord. – Det er dypt tragisk det som har skjedd, og våre tanker går til familie og venner som har mistet en kjær, sier ordfører Bjørn Ole Gleditsch.

– Vi vil naturligvis bistå med all den hjelpen vi kan overfor pårørende og andre som er berørt av dette, sier ordføreren.

Døde av skadene
Det var i halv fire-tiden natt til søndag at nødetatene rykket ut til en flermannsbolig med tre boenheter i et boligstrøk i Sandefjord. Politiet kunne tidlig gjøre rede for alle beboerne, og kunne da opplyse om at én person var alvorlig skadet. Vedkommende, et 11 år gammelt barn, døde senere av skadene.

Har gjort inntrykk
Hendelsen har gjort dypt inntrykk på mange – også mannskapene hos Sandefjord brann og redning er preget av det tragiske utfallet av brannen.
– Hendelsen er en tragedie og våre tanker går naturligvis til de pårørende. I dag er vi også opptatt med å ivareta egne mannskaper. Det er dette vi øver på og jobber for å forhindre, sier brannsjef Anne-Sofie Heum.

Kriseteam og beredskapsvakt
Både kommunens kriseteam og beredskapsvakt ble tidlig involvert.
– Vi ble kontaktet klokken 04.57 i morges og varslet kommunens beredskapsledelse. I løpet av morgentimene har vi blant annet bistått politiet med evakuering/transport fra legevakten, innlosjering på hotell for enkelte av beboerne, samt sikring av eiendommen i etterkant av brannslokningsarbeidet, forteller beredskapsvakt Maria Lindborg Isaksen.
– Vår oppgave er å følge opp de som trenger oss, koordinere hjelpen og finne så gode løsninger vi kan for dem, sier hun.

Ivaretatt på sykehuset
Kriseteamet i kommunen har foreløpig ikke blitt mobilisert da de pårørende så langt har blitt ivaretatt av sykehusets eget helsepersonell.
– Det er etablert et kriseteam her på barneavdelingen som sørger for at de pårørende blir tatt vare på, forteller kommunikasjonsdirektør ved Sykehuset i Vestfold, Merete Bugsett Lindahl.
Kommunens kriseteam, som tilbyr psykososial førstehjelp ved traumatiserende hendelser, har dialog med sykehuset, og er klare til å kople seg på så fort det er behov.
– Vi er alltid i beredskap og vil selvfølgelig bistå når det trengs, sier leder for kriseteamet, Frøydis Tveita.

Foreløpig ukjent årsak
Politiet vet så langt ikke hva som forårsaket brannen.
– Nei, det er for tidlig å si noe om, men vi kommer til å bruke mye ressurser for å finne årsaken, lover operasjonsleder hos Politiet, Øystein Eikedalen. Han forteller at ingenting skal utelukkes, og at både kriminalpolitiet sentralt og Kripos vil bistå i arbeidet.

Oppdatert: 25.07.2022 kl.09:56

Publisert: 03.07.2022