Foto: Jan-Thore Øvrum Foto: Jan-Thore Øvrum

Erik Rastad blir ny kultursjef i kommunen

Et enstemmig ansettelsesutvalg har innstilt Erik Rastad som ny kommunalsjef for kultur, idrett og fritid (KIF). Han kommer fra stillingen som direktør for Ibsenhuset AS. Det var 24 søkere til stillingen.

Stillingen som kommunalsjef for KIF inngår i kommunedirektørens ledergruppe og har ansvaret for kultur og kino, park, idrett, friluftsliv, gravplassforvaltning, bibliotek og dokumentsenter. I stillingsutlysningen ble det blant annet etterspurt solid erfaring fra kulturområdet og ambisjoner og ideer om videreutvikling av Sandefjord som kultur og idrettskommune.

– Erik svarer opp kriteriene for stillingen på en veldig god måte. Han har solid ledererfaring, stort nettverk og kjenner Sandefjord godt, sier kommunedirektør Bjørn Gudbjørgsrud.
– Med Erik får vi en trygg og tydelig leder som vil spille på lag med kultur- og idrettslivet i Sandefjord. Jeg er veldig glad for at han har takket ja til stillingen.

Hovedpersonen selv er også en fornøyd mann.
– Det å bli valgt til en så spennende jobb er jeg veldig takknemlig for. Jeg takker for tilliten, og ser fram til å jobbe hardt og målrettet med kultur, idrett og innbyggernes fritidsopplevelser. Dette brenner jeg for, og jeg gleder meg til å samarbeide med mange dyktige og engasjerte mennesker i kommunen vår, sier den påtroppende kommunalsjefen, Erik Rastad, som vil stå i sin nåværende jobb ut februar 2022.

Oppdatert: 20.01.2022 kl.08:48

Publisert: 29.11.2021