Høyrepolitiker Tine Kleive-Mathisen, som jobber på Torp, opplever daglig sterke møter med ukrainske flyktninger. Foto: Eivinn Ueland Høyrepolitiker Tine Kleive-Mathisen, som jobber på Torp, opplever daglig sterke møter med ukrainske flyktninger. Foto: Eivinn Ueland

Et samlet kommunestyre fordømmer angrepet på Ukraina

Med spontan applaus fra hele salen gikk hele kommunestyret i kveld inn for en uttalelse der de fordømmer invasjonen og gir sin unisone støtte til Ukraina og det ukrainske folk. Uttalelsen kan du lese i sin helhet nedenfor.

Sandefjord kommune tar sterk avstand fra den russiske invasjonen av Ukraina. Angrepet er et klart brudd på folkeretten og undergraver Ukrainas rett til selvstendighet innenfor anerkjente grenser. Det er helt uakseptabelt at en stats territorielle integritet undergraves på denne måten.

Sandefjord kommune vil uttrykke sterk støtte til, og solidaritet med, det ukrainske folk. Russlands handlinger i Ukraina undergraver demokratiet og skaper enorme humanitære lidelser.

Sandefjord kommune mener det er viktig at vi bidrar til å avhjelpe den humanitære katastrofen som er i ferd med å utspille seg, og vi vil stille oss positive til anmodninger om å motta ukrainske flyktninger dersom våre nasjonale myndigheter ber om det.

Oppdatert: 12.12.2022 kl.12:42

Publisert: 10.03.2022