Benjamin Liestøl og Camilla Barth valgte seg bevisst Sandefjord når de skulle etablere seg. – Det er mange av vennene våre også som flytter hit etter studiene, og vi håper det blir enda flere, sier Camilla. Foto: Sigfrid Kvasjord Benjamin Liestøl og Camilla Barth valgte seg bevisst Sandefjord når de skulle etablere seg. – Det er mange av vennene våre også som flytter hit etter studiene, og vi håper det blir enda flere, sier Camilla. Foto: Sigfrid Kvasjord

Ferdig med storbylivet

Camilla Barth (24) og Benjamin Liestøl (26) har fått jobb og kjøpt et nytt og lekkert hus på Helgerød. Dermed er de to av 3.614 personer som valgte Sandefjord som sin nye hjemkommune i fjor.

Denne våren passerte Sandefjord 65.000 innbyggere. Camilla Barth og samboer Benjamin Liestøl valgte seg en mellomstor kommune og et hus nesten på landet.

– Vi var ferdige med storbylivet etter studiene. Da vi også fikk jobb her allerede før vi var ferdige med studiene, var valget enkelt, sier Camilla. Hun er advokatfullmektig i Skaun advokatfirma, mens Benjamin jobber som utvikler i Lokura.

Litt landlig, men nær byen
Camilla er oppvokst i Sandefjord og ønsket å etablere seg i hjembyen som voksen. Samboeren Benjamin er vestlending, men har slett ikke noe imot å bo på et sted med lystigere solforhold.
– Ønsket vårt var å bo litt landlig, men samtidig ha nærhet til byen. Det får vi her på Solkollen, sier Benjamin.

Paret har kjøpt seg hus i et nytt stort boligområde, en lissepasning unna Helgerød idrettspark. Med seg på flyttelasset har de også en hund, og da er det ekstra fint at området har gode turmuligheter.
– Det er fint å komme tilbake til Sandefjord. Vi har vært heldige som har fått oss jobb vi trives i, og vi gleder oss veldig til å bli bedre kjent i området og med nye naboer, sier Camilla. Samboeren er helt enig:
– Dette er midt i blinken for oss og vi ser at vi får mye for pengene her i Sandefjord sammenlignet med en større by. Samtidig er det kort vei til for eksempel Oslo, sier Benjamin.

Sandefjord blant de beste på tilgjengelighet
I en kartlegging som Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) presenterte i vår, endte Sandefjord på pallplass blant de 20 største kommunene i landet på indeksen «tilgjengelighet». Denne indeksen måler hvor gode kommunene er til å tilrettelegge for bygging av boliger.

Solkollen er et av flere spennende boligprosjekter i kommunen. Her blir det 83 nye boenheter i ulike størrelser, og for Camilla og Benjamin er et slikt nabolag helt perfekt. Foto: Terje Sten Johansen

Ønsker å vokse
Antall innbyggere i Sandefjord øker hvert år. Nettoinnflyttingen i 2021 var på 557 personer, det vil si litt under en prosent. For kommunen er befolkningsvekst større enn nasjonal befolkningsvekst et mål.
– Positive fødselstall og tilflytting er viktig for å bidra til en god demografisk balanse, samtidig som det gjør at vi får en større andel av de økonomiske rammene som fordeles til kommunene. Over tid bidrar dette til høyere skatteinntekter og bedre grunnlag for å finansiere gode velferdstjenester til innbyggerne, sier kommunedirektør Bjørn Gudbjørgsrud.

Denne artikkelen er hentet fra kommunens innbyggermagasin som ble distribuert til husstander og hytter i juni måned. Les hele magasinet her. 

Oppdatert: 12.12.2022 kl.12:42

Publisert: 08.07.2022