Gerd flyttet inn på første klasse

– Det er så stort, lyst og trivelig her. Dette har jeg gledet meg til i mange uker, sier Gerd Trydal (81). Tirsdag var hun den første av i alt 72 beboere som flyttet inn i det flunkende nye bygget på Nygård sykehjem.

Gerd har likt seg godt på Nygård i de seks årene hun har bodd der, og de to årene hun bodde på Lunden før det. Det gamle rommet kommer hun nok ikke til savne, men personalet har hun blitt veldig glad i.

– Særlig Nermin, som har vært primærkontakten min i åtte år. Det blir trist å miste henne, men hun har lovet å komme på besøk. Også må jeg skryte av Robert (avdelingsleder), som har stått så på for meg i forbindelse med flyttinga, sier Gerd takknemlig.

Bilde av Gerd og ektemannen

(klikk på bildene for å få dem større)

Gerds ektemann, Olav Trydal (82), er selvfølgelig til stede på flyttedagen. Han bor ikke langt unna, og er ofte på besøk. Nesten daglig er Gerd også hjemme hos mannen sin i noen timer. Olav er like entusiastisk som kona over det nye bygget og rommet.
– Det er rene himmelen dette her! Også så deilig at hun har fått sitt eget private bad. Det er nok det aller viktigste, sier ektemannen.

Gerd

Les mer om det nye bygget her

Nygård sykehjem

Det var i november 2019 kommunestyret landet på at utvidelsen med flere sykehjemsplasser i kommunen skulle skje i tilknytning til Nygård. Nesten en halv milliard kroner ble bevilget til prosjektet, og ganske nøyaktig halvannet år etter det første spadestikket, står nå et moderne og funksjonelt bygg klart til bruk. En omfattende flytteprosess, med mye involvering fra både ansatte og pårørende, kan krones med innflytting i flotte lokaler.

– Her har vi planlagt alt i detalj, omtrent ned til hver tannbørste, forteller Hanne Rismyhr, som har hatt ansvaret for at alt som skal flyttes fra gammelt til nytt bygg, havner der det skal.
– Under hele prosessen har vi hatt mye oppmerksomhet på beboernes behov. For dem kan flyttingen oppleves som en belastning, og da er det viktig at de blir godt ivaretatt, forteller Rismyhr, som berømmer alle som har bidratt både med innsats og tålmodighet.
– En del pårørende har naturlig nok vært bekymret, men vi opplever at vi har samarbeid godt. Folk er positive og ønsker å finne løsninger.

Leder for Nygård sykehjem, Unni Stensvold, er opptatt av at driften fungerer også når det bygges og flyttes.
– Vår oppgave er å gi gode tjenester til alle 126 beboere hver dag, også gjennom en krevende flytteprosess, sier hun.

Nygård sykehjem

Samtidig som 72 beboere flytter til nybygget på Nygård, flytter 54 andre beboere ned i de nye omsorgsboligene på Aagaards plass. Der skal de bo midlertidig i et drøyt år mens «gamle» Nygård fra 1977, blir renovert. 7. mars skal hele det gamle bygget være tømt, slik at den innvendige oppussingen kan sette i gang for alvor. I andre kvartal neste år skal alt være klart.

Hele Nygård får 144 plasser fra våren 2023 (18 flere enn i dag). 36 plasser vil stå ubenyttet fram til 2027, når det legges inn økte driftsmidler. Da får Nygård totalt 180 plasser.

Her kan du lese om renoveringen som skal skje i det gamle bygget.

Oppdatert: 02.08.2022 kl.14:31

Publisert: 01.03.2022