Parkeringsavgift på el- og hydrogenbiler

Kommunestyret vedtok i desember 2020 å innføre halv parkeringsavgift på el- og hydrogenbiler på kommunale avgiftsplasser i Sandefjord kommune.

Parkering på ladestasjon for ladbar motorvogn under lading er maks 3 timer hele døgnet alle dager hele året.

Parkeringsavgift gjelder mandag-fredag kl 08-18, og lørdag kl 08-16. Dette gjelder også dersom man står på en ladestasjon.

Slik betaler du avgift
Startbilde på p-automaten viser «standard bil» modus. Skal du betale for elbil må du trykke på «Elbil»-knappen nede til høyre på skjermen. Da vil avgiftstaksten endres til å gjelde elbil.

Dette må gjøres før man setter inn betalingskortet eller skal betale med mynt. Det er ikke mulig å endre takstgruppe i etterkant.

Ved betaling via Easypark vil dette gå automatisk når man taster inn kjøretøyets registreringsnummer. Får man utfordringer med bruk av appen ta kontakt med Easypark direkte.

Oppdatert: 17.08.2021 kl.10:12

Publisert: 23.03.2021