Hjelper mennesker på flukt

Krigen i Ukraina gjør sterkt inntrykk på oss alle. Enkeltpersoner og organisasjoner tar nå ulike initiativ for å hjelpe mennesker på flukt. Sandefjord kommune får også henvendelser fra personer som ønsker å hjelpe ukrainere, både i Ukraina, i nærområdene og her i Sandefjord.

Sandefjord kommune har kontakt med grensepolitiet på Torp og med Torp flyplass. Flyktninger som kommer via Torp nå, blir tatt vare på av grensepolitiet og flyplassen. Det er i øyeblikket ikke mulig å søke om opphold i Norge andre steder enn på det nasjonale mottakssenteret i Råde i Viken. De ankomne til Torp har så langt fått transport videre til Råde innen en time.

Det er UDI som har ansvaret for å finne bosted til folk på flukt fra Ukraina. Sandefjord kommune vil bistå UDI dersom det blir aktuelt. Foreløpig er det ikke behov for bosteder i Sandefjord.

UDI har besluttet at ukrainske borgere som har midlertidig tillatelser til å være i Norge eller er på visumfritt besøk som løper ut, kan fortsette å være her inntil videre.

UDI har mye informasjon på sine nettsider om hvordan man best kan hjelpe, hvilke reiseregler som gjelder, spørsmål om oppholdstillatelse og visum.

Oppdatert: 30.06.2022 kl.09:16

Publisert: 03.03.2022