Barna er helt trollbundet når de ser og hører skuespiller Peder Opstads versjon av eventyret om pannekaka. For mange barn blir møtet med Den kulturelle skolesekken også deres første møte med kunst og kultur. Foto: Sigfrid Kvasjord Barna er helt trollbundet når de ser og hører skuespiller Peder Opstads versjon av eventyret om pannekaka. For mange barn blir møtet med Den kulturelle skolesekken også deres første møte med kunst og kultur. Foto: Sigfrid Kvasjord

Høne Pøne, Hane Pane, Gasse Vasse – og Munch!

Det er eventyrtid i Trudvang barnehage, men det er langt fra en tradisjonell høytlesing av eventyret om pannekaka.

Det er skuespiller Peder Opstad som med munnharpe, gitar og rampete rim gir barna en opplevelse av det velkjente eventyret på en måte de sent vil glemme. De rett og slett digger det. Akkurat som tusenvis av elever i grunnskole og videregående har kunnet oppleve ulike profesjonelle kulturuttrykk gjennom Den kulturelle skolesekken i over 20 år.

Nå har Vestfold og Telemark fylkeskommune, som første fylkeskommune i landet, sørget for at også barnehagene får besøk av Den kulturelle skolesekken. Ingen tvil om at det har slått an så langt.

Elever maler Munch
Mange skoleelever i Sandefjord kan fortelle om sine spennende møter med kunstnerne Verena Waddell og Mina Myhre.

– Elevene gleder seg veldig til vi kommer. Dette er mange elevers første møte med kunst og flere oppdager til sin store overraskelse sitt skjulte talent. Det er så flott og inspirerende å være en del av kulturskolen, forteller Waddell entusiastisk.

Det foreløpig siste kunstprosjektet til Verena og Mina i Den kulturelle skolesekken har de kalt «Muntre Munch – der elever i 6. klasse lager store, flotte malerier, inspirert av den berømte kunstneren. Her får Brage og Elias noen gode råd av Verena. Foto: Eivinn Ueland

Denne artikkelen er hentet fra kommunens innbyggermagasin som ble distribuert til husstander og hytter i juni måned. Les hele magasinet her. 

Oppdatert: 12.12.2022 kl.12:42

Publisert: 25.07.2022