Ingen drop-in-vaksinering

Så lenge ikke alle har fått tilbud om dose 1 av koronavaksinen i Sandefjord, blir det ikke åpnet for drop-in-vaksinering.

– Det er fremdeles innbyggere i Sandefjord som ikke har fått tilbud om vaksine, men nå holder vi på å innkalle de som er i gruppe 11, sier Anne Mette Klepaker som har vaksineansvar i Sandefjord kommune.

Gruppe 11 er den siste gruppa i prioriteringsrekkefølgen. Dette er personer i alderen 25-39 år.

Hun understreker at alle grupper skal ha fått vaksinedose 1 før man eventuelt kan åpne for at folk kan stikke innom for sin neste vaksine. Det er mange personer i gruppe 11, og det vil derfor fremdeles ta noen uker før alle i Sandefjord har fått tilbud om den første vaksinedosen.

– Vi er forpliktet til å tilby alle dose 1 før vi kan vurdere å åpne opp for drop-in. Dette er for at det skal bli mest mulig rettferdig, sier Klepaker.

Klepaker understreker også at ingen vaksinedoser går til spille, selv om det har vært et problem med at folk ikke møter til oppsatt time.

– Vi har et system som gjør at vi får satt alle vaksinene vi har. Det er ingen grunn til å kontakte oss med ønske om å komme raskere fram i køen, for vi har lister og rutiner som gjør at vi har kontroll, sier hun.

LES MER om vaksineringen i Sandefjord her.

Oppdatert: 09.07.2021 kl.14:37

Publisert: 09.07.2021