Innfører selvtesting på SVGS

På grunn av økt smittetrykk blant ungdom født mellom 2005 og 2007, blir det nå innført en ordning med selvtesting av elever og ansatte ved Sandefjord videregående skole. Ordningen gjelder alle, med unntak av fullvaksinerte og de som har gjennomgått koronasykdom, og vil i utgangspunktet vare i et par uker framover.

Elevene har allerede mottatt informasjon om dette fra skolens ledelse. Det følger også med et informasjonsark med hvert selvtestingssett.

Elever og lærere skal teste seg mandager og torsdager. Ved positiv test er det viktig å isolere seg og ta kontakt med teststasjonen, slik at man får tatt en ordinær pcr-test så raskt som mulig. (Telefonnummer 907 25 321. Åpningstider: kl. 8.30-15 mandag til fredag. Lørdag: kl 10.00-14.30.

- Vi gjør dette fordi vi nå har fått en plutselig sterk smitteøkning i årsgruppene som går på videregående skole, og mange av de som har testet positivt, er tilknyttet SVGS, sier kommuneoverlege Ole Henrik Augestad.
- Slik jevnlig testing er anbefalt som tiltak. Dette vil sikre at ikke-smittede elever kan gå på skolen som vanlig og at vi tidligst mulig får isolert de nye smittede. Dette gir oss en god sjanse til å få kontroll på utbruddet i løpet av noen uker.

Oppdatert: 15.09.2021 kl.10:26

Publisert: 09.09.2021