I Sandefjord er det denne jublende gjengen som har hovedansvaret for gjennomføringen av frivillighetens år. Foto: Eivinn Ueland I Sandefjord er det denne jublende gjengen som har hovedansvaret for gjennomføringen av frivillighetens år. Foto: Eivinn Ueland

Jubler for frivilligheten

Visste du at 2022 er frivillighetens år? Gjennom hele året, i hele landet feires Norges viktigste lagarbeid.

Målet er å få enda flere til å bli frivillige og samtidig synliggjøre og gi annerkjennelse til alle ildsjelene som uke etter uke gjør en kjempeinnsats – uten å ta fem øre for det.

– Frivilligheten er en utrolig viktig byggekloss for å skape gode og inkluderende lokalsamfunn, sier frivillighetskoordinator i kommunen, Linda Linnestad.

En ting er sikkert; det er aldri for tidlig å lære seg livreddende førstehjelp. Barna følger godt med når Tom Erik Sætevik fra Røde kors viser hvordan hjerte- og lungeredning skal gjøres. Hver påske inviterer Fjorden Sanitetsforening, Kirkens bymisjon og Sandefjord Røde kors til gratis påskearrangement på Pukkestad gård.  Foto: Eivinn Ueland

På kommunens hjemmesider finner du informasjon om alt som skjer i løpet av året. En av de store begivenhetene er «Den store Sykkelturen 2022». I samarbeid med frivillige organisasjoner, inviterer frivilligsentralene over hele landet til en sykkeltur fordelt på 87 etapper, fra Nordkapp i nord til Arendal i sør. Turen begynte i mai og 2. august kommer den til Sandefjord.
– Da håper vi mange frivillige, foreninger og bedrifter blir med. La oss gjøre den 74. etappen, som blir en to kilometer lang rundtur i byen, til en happening der vi viser for hele Norge hvor sterkt frivilligheten står i kommunen vår, oppfordrer Linda.

Vil du bidra som frivillig? Ta kontakt med Linda på mobil 926 97 884.

Denne artikkelen er hentet fra kommunens innbyggermagasin som ble distribuert til husstander og hytter i juni måned. Les hele magasinet her. 

Oppdatert: 12.12.2022 kl.12:42

Publisert: 13.07.2022