Kjempeinteresse for sommerskole

Da fristen gikk ut 1. juni, hadde kommunen mottatt mer enn 4300 søknader til de 96 forskjellige kursene som tilbys på Sommerfjordskolen. Det er fortsatt noen få plasser igjen på enkelte kurs.

- Helt overveldende! sier prosjektleder for Sommerfjordskolen, Hans Christian Nystad. Siden det ikke har vært noen tradisjon for sommerskole i Sandefjord, var han veldig usikker på hvordan interessen ville være for et slikt tilbud.

- Det var det heldigvis ingen grunn til! Fra første sekund strømmet søknadene inn, og for noen kurs har interessen vært helt enorm. Det er utrolig gøy! Samtidig betyr det at en del ikke har fått plass, sier Nystad, som forteller at prosjektet hadde mottatt midler som dekker 2000 plasser.
- Det er mange plasser, men dessverre ikke nok til å ivareta alle, beklager Nystad. Han understreker at det er jobbet mye for å fordele kursplassene så rettferdig det lar jeg gjøre.

Prosjektlederen tror mye av grunnen til den gode responsen handler om alle de varierte og morsomme kursene som kreative aktører i kommunen har kommet opp med.
- Det sammen med god markedsføring og det at mange planlegger for hjemmesommer i år, har nok bidratt til at dette har slått an. Vi er veldig glade for at vi på denne måten kan bidra til at barn og ungdom i kommunen vil få mange nye og spennende opplevelser i sommer.

Selv om de aller fleste kurs er fylt opp, og vel så det, finnes det fortsatt noen med ledig kapasitet. Disse kursene ligger på nettsidene til sommerfjordskolen og kan søkes på fram til 11. juni.

Oppdatert: 08.06.2021 kl.19:21

Publisert: 08.06.2021