Lærlingene Aleksander Skalleberg og Elling Slåtta Lærlingene Aleksander Skalleberg og Elling Slåtta

Lærlinger på bedriftsbesøk

Lærlingene Elling Slåtta og Aleksander Skalleberg har vært på bedriftsbesøk sammen med sin veileder Per Olav Wierød. Der fikk de full omvisning i produksjonen av rørdeler og utstyr i bedriften Ulefos - Esco i Kongsberg.

Elling Slåtta og Aleksander Skalleberg har gått på Re videregående skole på bygg- og anleggsteknikk. De er nå lærlinger i vei, anlegg og anleggsrørleggerfaget i enhet Drift i kommunen.

Bedriftsbesøket i Kongsberg har gitt lærlingene en bredere innsikt i hvor mye jobb det er å produsere rørdeler og ventiler. Etter full omvisning, avsluttet bedriften med et foredrag om montering og bruk av rørutstyr og liknende. Det ble en lærerik dag med mye informasjon og inntrykk. Nå er det bare for lærlingene å lære seg å montere og bruke utstyret riktig ute i feltet.

Fra høsten 2023 er det vedtatt at Sandefjord kommune skal ha 97 lærlingplasser. Dette betyr 1,5 lærlinger per 1000 innbyggere. Kommunestyret har også vedtatt et langsiktig mål om at kommunen skal ha to lærlinger per 1000 innbyggere. Vi ønsker en stor bredde av lærlinger i ulike fagområder.

Du kan lese mer om hvordan du kan søke om lærlingplass her.

GruppebildeAnsatt holder foredrag for lærlingeneLærlingene får omvisning av ansattPer Olav Wierød, lærlingansvarlig

Oppdatert: 07.03.2023 kl.15:50

Publisert: 07.03.2023