Olivia, Elias, Storm og Odin har funnet fram hver sin favorittbok fra heftet «Les 100 bøker før du er seks år». Foto: Eivinn Ueland Olivia, Elias, Storm og Odin har funnet fram hver sin favorittbok fra heftet «Les 100 bøker før du er seks år». Foto: Eivinn Ueland

Les 100 bøker før du er seks år

Det høres kanskje ut som et hårete mål, men det er ingen ting som tyder på at barna i Toppen barnehage på Gjekstad synes det er noen sak å lese 100 bøker.

Storm, Elias, Olivia og Odin peker ut den ene boka etter den andre i bibliotekets tipshefte, som de kjenner igjen og sikkert har vært igjennom både tre og fire ganger allerede. Favorittene er alt som handler om hunder, katter, superhelter og dinosaurer. – Og Frost! roper Olivia.

Seks av ti bøker som lånes ut fra sandefjordbibliotekene er barnebøker, og gjennom nysatsingen «Les 100 bøker før du er seks år», ønsker biblioteket å skape enda mer leseglede hos barna.
– For å hjelpe dem godt i gang, har vi laget et hefte med forslag til 100 bøker. Boktipsene er fordelt etter alder og inndelt i farger, forteller avdelingsleder for barn og unge, Tale Bergan. Når poden har lest 25 bøker i en farge, er det bare å komme seg til biblioteket å få seg en fin lese-button. Og for de som klarer alle 100, venter det en ekte superleser-button!

Avdelingsleder Tale Bergan håper hun kan dele ut mange superleser-buttons til barn som har lest 100 bøker før de fyller seks år. Foto: Eivinn Ueland

– Den første fargen i heftet passer fra null år, men det er selvfølgelig mulig å bli med om barnet ditt er eldre enn det. Det er bare å hoppe inn i den alderskategorien som passer best. Og når dere er ferdige med en bok, kan barnet fargelegge stjerner for å vise hvor godt de likte den, forteller Tale. Hun legger til at det å snakke om bøkene man har lest, bidrar til å øke barnets læringsutbytte fra lesingen.

I heftet finnes det tips om bøker i alle sjangre, størrelser og vanskelighetsgrader. Noen er morsomme, noen triste og noen lærerike. Alle bøkene i heftet kan lånes på biblioteket.
– Vi håper at bøkene gir barna gode leseopplevelser og at de voksne sammen med barna kan oppdage nye, spennende bøker, avslutter bibliotekaren.

Oppdatert: 12.12.2022 kl.12:42

Publisert: 06.04.2022