Nå testes alle

På slaget klokken 10 lørdag formiddag gikk det fra frivillig til obligatorisk testing for alle som kommer til landet. Da ble det travelt på Torp. Heldigvis var kommunen med sine gode hjelpere, godt forberedt.

Etter at regjeringen på nyttårsaften besluttet å innføre test for alle reisende, har folk fra både politiet, sivilforsvaret, lufthavnen og kommunen stått på døgnet rundt for å ha alt klart til lørdag formiddag.

Nesten 600 passasjerer fordelt på fem ankomster fra Polen, Latvia og Romania ble sluset igjennom teststasjonene i løpet av noen hektiske timer i dag. Og det blir ikke mindre å gjøre i dagene som kommer, når reisende kommer tilbake til Norge etter jul og nyttår.

Fra å teste alt fra en håndfull til noen titalls passasjerer i løpet av en dag, skal kommunens testteam i en periode framover teste flere hundre reisende om dagen.

Leder for teststasjonen i Sandefjord, Inger Amundsen, hadde et testteam på 12 personer klare til innsats lørdag morgen.
- Jeg synes det har gått utrolig bra. Alle er så positive og samarbeidet med Torp, politiet og sivilforsvaret, fungerer utmerket. I tillegg er passasjerene nesten utelukkende positive, skryter Amundsen.

Når passasjerene ankommer ankomsthallen ved bagasjebåndene, registrerer de seg og blir geleidet bak en skillevegg der de raskt og effektivt blir testet. Alle reisene går direkte i karantene, og de som har testet positivt, blir kontaktet og fulgt opp av smittesporingsteamet i den kommunen de bor.