Brannkonstabel Tor Henrik Norberg gleder seg til å ta i bruk den nye mannskapsbilen. Foto: Eivinn Ueland Brannkonstabel Tor Henrik Norberg gleder seg til å ta i bruk den nye mannskapsbilen. Foto: Eivinn Ueland

Ny brannbil med smarte løsninger

Etter 16 lojale år trengte den gamle mannskapsbilen hos Sandefjord brann og redning avløsning. Nå er en ny, moderne og driftssikker brannbil, som tilfredsstiller alle krav til miljø og sikkerhet, klar for livreddende oppdrag.

Arbeidsleder Oscar Eliassen er veldig godt fornøyd med den nye bilen som tar et mannskap på tre, i tillegg til sjåfør og brannmester som sitter foran.
– Det er flere store forbedringer. I den gamle bilen satt røykdykkerne bak med flaskesett integrert i setene sine. Dette er nå tatt ut og lagt bak i eget skap for å ikke ha skitten inn i kabinen. Bilen har også et eget rom for hygienevask og det finnes flere smarte løsninger for sikker og hensiktsmessig oppbevaring av utstyr, forteller Eliassen.

I tillegg til en sterkere og mer miljøvennlig motor, er den nye mannskapsbilen utstyrt med en vanntank på 2500 liter og en skumtank på 200 liter. Den har også en fjernstyrt hydraulisk vinsj, en helt ny type skjæreslukker med 80 meter slange og hydrauliske kasser på taket, så mannskapene slipper å klatre for å hente dem ned selv.
– Alle disse forbedringene gjør det mulig for å oss å operere enda mer effektivt enn før, og i vårt yrke kan som kjent sekundene og minuttene være dyrebare, avslutter Eliassen.

Ny brannbilNy brannbilNy brannbilNy brannbil

Oppdatert: 30.06.2022 kl.09:16

Publisert: 19.02.2022