Ivanna Øien blir ny fastlege i kommunen vår. Ivanna Øien blir ny fastlege i kommunen vår.

Ny fastlege i Sandefjord

I begynnelsen av 2023 vil Legene Nord på en ny fastlege på laget.

Sandefjord Kommune ønsker velkommen Ivanna Øien som ny fastlege hos Legene Nord, ved Sandefjord Helsepark. Øien skal overta praksisen etter Ragnhild Gravdahl i starten av 2023.

Nå går Øiens tid med til å planlegge flytting til Sandefjord sammen med samboer Fredrik og sin 12 år gamle datter Sofie Klarice.

Vår nye fastlege er født og oppvokst i Nord Norge og har praktisert i en årrekke som fastlege i Trøndelag. Som nordlending har hun en forkjærlighet for havet og det var etter en seilas med seilskuten Statsraad Lehmkuhl at hun som 14 åring satt sine føtter i Sandefjord for første gang. Hun forteller at hun straks forelsket seg i byen. Dette var en av årsakene til at hun ønsket seg hit, selv om hun fortsatt er nordlending i sitt hjerte.

Øien er glad i friluftsliv, elsker fjellturer, kjører både snowboard og telemark og praktiserer yoga jevnlig. Hun brenner for å være fastlege og er svært opptatt av hvordan et riktig sammensatt kosthold og en aktiv livsstil kan være med på å fremme god helse.

Ivanna Øien studerte medisin i Pecs, Ungarn hvor hun uteksaminerte i 2006. Det er en erfaren lege vi nå har fått gleden av å ønske velkommen i byen! Hun har jobbet ved St. Olavs Hospital, Orkanger i 1 år og Trondheim i 1 ½ år ved hjerte- og nyremedisinsk avdeling, hvor hun også gikk vakter ved lunge- og infeksjonsmedisinsk avdeling.

Hun er spesialist i allmennmedisin, og har jobbet som privatpraktiserende allmennlege og helsestasjonslege ved Indre Fosen legetjeneste i Sør-Trøndelag i 12 år.

Dr. Øien er lidenskapelig opptatt av allmennmedisin og hun føler et stort ansvar og omsorg for sine pasienter. Hun er svært høyt vedsatt av både kolleger og pasienter i Rissa, men hun føler seg nå klar for nye utfordringer, og gleder seg veldig til sin nye jobb ved Legene Nord i Sandefjord.

Bytte av fastlege

Dersom du ønsker å bytte fastlege, kan du gjøre det på denne nettsiden: tjenester.helsenorge.no. Det er også mulig å ringe 23 32 70 00 på hverdager kl. 08.00-15-30.

Du har rett til å bytte fastlege inntil to ganger per kalenderår. I tillegg til de ordinære byttene, kan du bytte fastlege hvis du melder flytting til folkeregisteret eller hvis fastlegen slutter eller reduserer listen sin.

Du kan også velge fastlege i en annen kommune enn der du bor. Personer som har flyttet innenfor Norge, og meldt flyttingen til folkeregisteret, kan få tilbake tidligere fastlege om de flytter tilbake til opprinnelig kommune innen tre år.

Når du bytter fastlege, må du selv sørge for at journalen din overføres til den nye legen. Du kan kontakte din gamle fastlege/fastlegekontor og gi informasjon om den nye legen.

Oppdatert: 16.09.2022 kl.13:10

Publisert: 16.09.2022