Bjørn Haldorsen er svært fornøyd med oppfølgingen han har fått hjemme av fysioterapeut Marthe Kind og de andre gode hjelperne. Foto: Sigfrid Kvasjord Bjørn Haldorsen er svært fornøyd med oppfølgingen han har fått hjemme av fysioterapeut Marthe Kind og de andre gode hjelperne. Foto: Sigfrid Kvasjord

SMS-et og de gode hjelperne

Trenger du helsehjelp, er Sandefjord medisinske senter (SMS) et naturlig sted å oppsøke. Men Bjørn Haldorsen er et eksempel på at det å få oppfølging hjemme også kan være en god løsning.

– Jeg var en tur innom på Sandefjord medisinske senter etter at jeg hadde vært på sykehuset, forteller Bjørn Haldorsen (78).

På stueveggen henger et bilde av ham med flosshatt og ei due i hånda. Mange har opplevd Bjørns tryllerier, men nå er ikke venstrehånda så finjustert som den en gang var. Bjørn har hatt slag og har fått hjelp av mange for å komme seg på beina igjen. Han er ikke helt i toppform ennå, men han kan nesten løpe i trappa hjemme i leiligheten på Framnes.
– Hjelpen jeg har fått her hjemme har vært uvurderlig, sier han.

Best hjemme

Det er ikke enkelt å komme seg i form igjen etter et slag. For Bjørn har tilbudet «Best hjemme» vært verdifullt. Fysioterapeut, ergoterapeut og hjelpepleier har vært innom mange ganger i uka og passet på at Bjørn har gjort det han skal for å komme seg i form igjen.
– Det er snart to år siden vi startet å trene med Bjørn hjemme. Jeg vil si han har vært en eksemplarisk pasient, roser fysioterapeut Marthe Kind som har erfart at rehabilitering i eget hjem er en god løsning for mange.

– Jeg satte meg tre mål etter at jeg fikk slag. Jeg skulle trylle igjen og jeg skulle få meg en scooter så jeg kunne komme meg rundt på egen hånd. Det tredje målet var å få lappen igjen. De to første målene har jeg nådd, smiler Bjørn.

Trappene har blitt flittig brukt i Bjørns opptrening hjemme. I tillegg får han tilbud om fysioterapi utenfor hjemmet. Foto: Sigfrid Kvasjord

Allsidige tilbud på SMS
Mens Bjørn Haldorsen har løpt i trappene for å komme i trylleform igjen, har flere tusen personer fått hjelp på SMS-et. Der er det ulike tilbud til folk i alle aldre, med ulike helseutfordringer. Det finnes blant annet en rehabiliteringsavdeling, fysio- og ergoterapitjenester, frisklivsentral, legevakt, et varmtvannsbasseng og et eget pårørendesenter. Felles for alle tilbudene ved SMS er at de skal støtte innbyggerne i å være aktive deltakere i samfunnet og redusere risikoen for kronisk sykdom.

Nøkkeltall fra SMS

  • Ca 1.700 innleggelser ved sengepostene per år
  • Ca 600 deltakere hver måned på ulike treningsgrupper
  • I pandemiåret 2021 ble det registrert nesten 11 000 menneskemøter knyttet til Lærings- og mestringssenteret og brukerorganisasjonenes tilbud og arrangementer.

Les mer om Sandefjord medisinske senter her

Denne artikkelen er hentet fra kommunens innbyggermagasin som ble distribuert til husstander og hytter i juni måned. Les hele magasinet her. 

Oppdatert: 12.12.2022 kl.12:42

Publisert: 24.07.2022