Statsministeren lot seg imponere

Det var ikke så farlig om sola ikke skinte, så lenge hundrevis av glade skolebarn strålte om kapp da selveste statsministeren besøkte Byskolen i dag. Og Jonas Gahr Støre delte gladelig ut klemmer til de ivrige elevene.

Bakgrunnen for besøket er Byskolens gode arbeid med velkomstklasser for minoritetsspråklige elever, og særlig den viktige innsatsen som nå gjøres for å ta imot barn fra Ukraina.

– Det gjør inntrykk på meg å møte disse barna, og jeg vil gjerne anerkjenne det gode arbeidet dere gjør her på Byskolen, sa Støre til rektor, ordfører, elever, lærere og et stort kobbel fremmøtte journalister fra både aviser og TV-kanaler.

– Jeg vil også anerkjenne Sandefjord kommune som har sagt ja til å ta imot over 200 flyktninger fra Ukraina. Det er ingen liten utfordring å påta seg et slikt ansvar, men sammen skal vi sørge for at de som kommer, skal få det trygt og godt her i Norge, sa statsministeren.

Statsminister Jonas Gahr Støre besøkte Byskolen.Statsminister Jonas Gahr Støre besøkte Byskolen.Statsminister Jonas Gahr Støre besøkte Byskolen.Statsminister Jonas Gahr Støre besøkte Byskolen.Statsminister Jonas Gahr Støre besøkte Byskolen.Statsminister Jonas Gahr Støre besøkte Byskolen.Statsminister Jonas Gahr Støre besøkte Byskolen.Statsminister Jonas Gahr Støre besøkte Byskolen.Statsminister Jonas Gahr Støre besøkte Byskolen.

Det var en blid og stolt rektor som guidet statsministeren rundt i klasserommene der elever og ansatte ønsket velkommen med sang, tegninger og tomatfrø, som Støre selv fikk plante, vanne og ta med seg hjem.
– Her har vi for øyeblikket 335 fantastiske elever fra 46 forskjellige nasjoner. 40 av disse elevene går i en av de fire velkomstklassene vi har på skolen vår. Suksessfaktoren vår er svært dyktige ansatte som legger vekt på omsorg, relasjoner og læring, forteller rektor Geir Fyllingsnes.

Byskolen har så langt tatt imot fem ukrainske elever. Ti øvrige barn og ungdom har begynt på andre skoler i kommunen, og blir fulgt opp av tospråklige lærere som forflytter seg rundt på de ulike skolene. Det er ventet at det etter hvert vil komme minst 70 barn i skolealder fra Ukraina. Disse vil bli raskt plassert på skoler i sine nærområder. Kommunen ansetter for tiden flere tospråklige lærere for å følge opp de ukrainske barna og ungdommene som kommer.

Oppdatert: 12.12.2022 kl.12:42

Publisert: 04.04.2022