Tre positive mandag

Mandag ble det meldt om tre nye smittetilfeller i Sandefjord.  Alle med kjent smittevei.

I går, mandag 3. mai, var den rullende teststasjonen parkert i Stokke.  11personer benyttet denne muligheten til å teste seg denne dagen.

Vi har de siste 14 dagene hatt 60 nye positive prøver blant de som er bosatt i Sandefjord. Det tilsvarer 93/100 000 innbyggere. Andelen positive prøver av de totalt tatte prøvene er 2.2%.

Av de 60 positive prøvene har 98% hatt en klar og kjent smittevei (i hovedsak som nærkontakter smittet i familien). Dette gjør at det er liten mistanke om noe omfattende skjult smitte i kommunen.

Kommunen har på sin egen teststasjon og på legevakten testet 2764 personer siste 14 dager (2928 personer forrige rapport) det tilsvarer 2,1 % av befolkningen pr uke. Dette tallet er fremdeles noe lavt og er noe bekymringsfullt ut fra ønsket om å ha en høy testaktivitet for raskt å kunne avdekke ny smitte.

Munnbindpåbud

I dag bestemmer formannskapet om forskriften om plikt til å bruke munnbind i Sandefjord skal forlenges eller om den skal opphøre. Forskriften gjelder til og med i dag, 4.5.

Oppdatert: 04.05.2021 kl.08:41

Publisert: 04.05.2021