Vaksinetilbud til 12-15 åringer fra neste uke

Sandefjord kommune vil tilby Pfizer-vaksine til ungdom i alderen 12-15 år fra uke 37. Foresatte og elever vil få all nødvendig informasjon om den praktiske organiseringen fra den enkelte skole.

Det var i forrige uke Regjeringen bekjentgjorde at koronavaksine skal tilbys ungdom i denne aldersgruppen.

Alle barn/ungdom som skal ha vaksine, må ha med seg signert samtykkeskjema hjemmefra.

Kommuneoverlegen anbefaler foreldre å si ja til å vaksinere barn fra 12 år.
- De som er i aldersgruppen 12-15 år har svært lav risiko for å få alvorlig sykdom av covid-19 viruset. Men noen kan få alvorlige komplikasjoner og langvarige helseskader, og en dose vaksine vil gi en økt beskyttelse også for denne aldersgruppen, understreker Augestad. Han sier at det nå er samlet mye erfaring som tilsier at dette er en sikker og trygg vaksine og ta.

Årsaken til at det ikke tilbys vaksine til barn under 12 år er at den foreløpig ikke er godkjent til barn under denne alderen.

Oppdatert: 08.09.2021 kl.08:30

Publisert: 06.09.2021