Valgresultater

Alle stemmene til stortingsvalget i Sandefjord kommune er nå telt opp.

Valgresultatene fra Sandefjord kommune og alle de tilhørende kretsene kan du finne her.

Her finner du også nyttige tall som omhandler valget, som hvor mange stemmeberettigede det er i kommunen, hvor mange stemmer som er telt opp, hvor mange av disse er forhåndsstemmer og hvor mange stemmer som eventuelt må forkastes.

Fremmøteprosenten ved årets stortingsvalg i Sandefjord viser 75 %.  Dette er en oppgang fra kommunevalget i 2019 (61 %) og litt nedgang fra stortingsvalget i 2017 (76,2 %).

Vi minner om at det i morgen, 15. september, er FNs internasjonale dag for demokrati.

Ytringsfrihet, organisasjonsfrihet, stemmerett og rett til politisk deltakelser er viktige menneskerettigheter knyttet til demokrati.  Les mer om FN sin verdenserklæring for menneskerettigheter her.

Oppdatert: 15.09.2021 kl.08:45

Publisert: 14.09.2021