Venter med hårklippen til etter korona

98 år gamle Alf Strandli har ikke tenkt å klippe seg før pandemien er over. Med skulderlangt hår møtte han opp i Bugården ishall i dag for å få koronavaksine. Nå er han ett viktig skritt nærmere en time hos frisøren.

Etter snart ett år i selvpålagt karantene var dagen endelig kommet. Som en av ca 900 hjemmeboende eldre over 85 år i kommunen, fikk Alf vaksinen som etter hvert skal gjøre det mulig å vende tilbake til et normalt liv, ute blant folk. 

– Det har gått helt fint. Jeg har mine hobbyer og greier meg selv jeg, men det er klart jeg ser fram til det er over. En blir jo litt utålmodig av dette her, innrømmer den joviale 98-åringen. 

I dag ble til sammen 280 personer vaksinert i ishallen. 250 seniorer på 85 år eller mer og 30 helsepersonell fra ulike legekontorer. Neste uke vil kommunen motta opp mot 600 nye vaksiner. Disse skal blant annet fordeles på personer som skal ha dose nummer to, helsepersonell og nye eldre i samme gruppe som i dag: 85 +. 

I neste runde blir det timebestilling både på telefon og digitalt på nett. Dette for å unngå samme problemer med lang venting, som mange dessverre opplevde denne uken. Tidspunkter for telefonbooking og nettadresse for online booking blir annonsert senere denne uken. 

Les mer om koronavaksinering her.

Alf registrerer segAlf venter på vaksinenAlf får sin første doseSå skal det ventes i 20 minutter for å sjekke at det ikke blir noen allergiske reaksjonerUte i friluft igjen. Om tre uker er Alf tilbake for å få sin dose nummer to

Oppdatert: 17.08.2021 kl.10:12

Publisert: 27.01.2021