Vikingjenta Tora Foto: Eline Madsen Vikingjenta Tora Foto: Eline Madsen

Vikingjenta Tora skal sette Sandefjord på kartet

Bedriftsnettverket v/Fantasi-fabrikken, Orage AS og Vestfoldmuseene/Midgard vikingsenter søkte sommeren 2022 Sandefjords kommune om deltagelse og økonomisk støtte til formidlingsprosjektet «Vikingjenta Tora». Formannskapet besluttet 6. september å bevilge 200 000 kroner til Tora-prosjektet.

Kommunedirektøren mener dette kan være et bidrag til å styrke vikingformidlingen i Sandefjord -og knytte historien sammen med andre attraksjoner langs vikingveien fra nord i Vestfold og inn i hjertet av Telemark.

I tillegg vil filmproduksjonen tiltrekke seg et stort antall filmarbeidere, og engasjere lokale statister og fagarbeidere.

Historien om Tora skal gjøres kjent gjennom tv-serie, dataspill, bøker og
undervisningsopplegg. Samarbeidspartnere og deltagende kommuner langs Vikingveien får tilgang til bruk av merkevaren Tora, i tillegg til markedsføring og distribusjon av egen og regional vikinghistorie og reiselivsattraksjoner.

Foto: Hele regionens vikinghistorie er lagt til grunn når den første innspillingen av Vikingjenta TORA nå er gjennomført.

Historien om Tora starter med at vikinghøvdingen kommer hjem fra tokt, og når han seiler opp Norsjø i sitt vikingskip og går i land på Digernes i Midt-Telemark har han med seg både skatter og tre treller.

Tora er i opposisjon til Høvdingen og vil hjelpe trellene fri. Historien bringer oss videre til både Sandefjord, Tønsberg og Midgard i Horten, og produksjonen med over 25 i stab, 8 skuespillere og mer enn 100 statister har bidratt; sistnevnte i alderen 4 - 73 år – og de aller fleste også fra vår egen region.

Og det er nettopp et poeng; dette skal være en regional produksjon – et bredt samarbeid – både foran og bak kamera samt lokasjonene; basert på regionens egen vikinghistorie. Og med målet om global distribusjon kan barnefamilier fra “hele verden” komme tilbake og oppleve både Tora og vår region i flere ulike sammenhenger.

TORA skal både underholde og undervise; barna skal både lære og oppleve. Og vi har allerede flere eventyr om TORA på blokka; så dette er bare begynnelsen.

Oppdatert: 12.12.2022 kl.12:42

Publisert: 27.09.2022