Oppdatert: 25.04.2023 kl.09:42
Publisert: 13.11.2013
Skolen har inneværende år 349 elever fordelt på 14 ordinære klasser. I tillegg har vi et alternativt skoletilbud på Lille-Varden (Framnes). Varden er mottaksskole for nyankomne minoritetsspråklige elever i alderen 13-16 år, disse elevene får sitt første skoletilbud i det vi kaller Velkomstklassen.
Det er 56 ansatte lærere, fagarbeidere, assistenter, miljøarbeider, bibliotekar, tospråklige lærere, rådgivere, kontormedarbeider og skoleledere. Ledelsen ved skolen består av rektor og tre avdelingsledere med resultat- og personalansvar for hvert sitt trinn.
Lærere og assistenter og fagarbeidere jobber i team og har et tett faglig samarbeid gjennom vår tolærersystem, som skal ivareta spesialundervisning, tilpasset undervisning og inkludering.
Varden ungdomsskole ble tatt i bruk høsten 1970. I 2003 ble skolen totalrenovert, og ytterligere en fløy ble bygget på med flere klasserom, bibliotek og aula. Skolen ligger høyt opp på Vesterøya, med flotte friområder rundt skolen og nærhet til sjøen. Barneskolene som sokner til Varden er Framnes, Gokstad, Ormestad og Vesterøy.
Lille Varden er en heltids alternativ opplæringsarena for elever som ikke finner seg til rette i en stor skole, som opplever skolehverdagen i det ordinære skoleløpet som spesielt utfordrende eller som har et behov for stor grad av tilrettelagt undervisning. Det er to lærere og en fagarbeider ansatt og det tilbys plass til 10 elever pr.år.
Elevene følger de samme kompetansemålene og skal ha samme eksamen og vitnemål som i ungdomsskolen forøvrig, men opplæringen skjer i stor grad i kombinasjon med praktisk arbeid og aktiviteter som knytter teori og praksis tett sammen.
Elevene drifter en elevbedrift som blant annet leverer ved av høy kvalitet i tillegg til andre varer og tjenenester. Gå til elevbedriftens vareoversikt og bestilling.
Følg oss: Varden ungdomsskole
En skole der alle viser ansvar, omsorg og respekt og i samarbeid utvikler et trygt og inspirerende lærings – og arbeidsmiljø.
Varden ungdomsskole ligger i et område med relativt stort innslag av flerkulturelle. Det faller derfor naturlig å ha et sterkt fokus på å motarbeide mobbing, rasisme og intoleranse. Vi ønsker å fremme respekt og trivsel for alle elver gjennom systematisk arbeid for et godt læringsmiljø. Dette gjør vi ved å ha fokus på klasseledelse, skolevandring, bygge gode relasjoner og involvere hjemmet. Det er viktig å se hver enkelt elev, gi god tilpasset undervisning og sette individuelle mål for hver enkelt, slik at de får et godt læringsutbytte og opplever mestring.
Alle ansatte, uavhengig av funksjon og stilling, har et spesielt ansvar for å observere og ivareta elevene og deres hverdag på Varden. Skolene skal følge opplæringslovens §9A der ansvar, rettigheter og plikter er beskrevet og fordelt. Vi anbefaler foresatte å gjøre seg kjent med informasjonen under.
Skolen har sin egen plan for eleven psykososiale miljø, den inneholder aktiviteter, tiltak og planer som i sum skal bidra til at eleven har en god og trygg skolehverdag på Varden. Vi vil at skolen vår skal være et godt sted å være og en plass ungdommen utvikler seg selv i samspill med andre.
Handlingsplan for et godt psykososialt miljø
Skolen anbefaler også Utdanningsdirektoratets informasjonssider om skolemiljø.
Dato og klokkeslett for foresattmøter legges ut når de er fastsatt, det sendes egen innkalling i Visma flyt skole og i ranselpost.
Om rådgivertjenesten på Varden
Elevene på Varden får råd og veiledning om sine yrkes- og utdanningsmuligheter gjennom UTV-faget som er fastsatt til en skoletime pr.uke.
Overgangen fra ungdomsskole til videregående skole ivaretas i samarbeid med hjemmet, det er satt opp en plan og oversikt over aktivitetene som skal skje for skoleåret frem mot de ulike søknadsfristene i januar og mars hvert år
På www.vilbli.no som er fylkeskommunen, utdanningsdirektoratet og KS' felles informasjonskanal finnes informasjon om videregående opplæring. Lokalt har skolen samarbeid med de videregående skolene i fylket, samt lokalt næringsliv, og arrangerer flere ulike fagdager og aktiviteter som skal hjelpe elevene i sine videre valg.
Utdannings- og yrkesrådgivingen innebærer blant annet rett til rådgiving og veiledning om
Utdannings- og yrkesrådgivingen skal hjelpe elevene til å bli bevisste på sine egne verdier, interesser og forutsetninger. Dette skal gi elevene selvinnsikt og øke deres evne til å gjøre gode utdannings- og yrkesvalg. Rådgiverne skal også hjelpe elevene med å vurdere konsekvenser av valgene de gjør og de skal forebygge feil valg av utdanning eller yrke.
Rådgivingen skal bidra til å
Likestillingsperspektivet ivaretas ved at rådgiverne skal gi elevene hjelpen de trenger for å utvikle seg uten hensyn til tradisjonelle kjønnsroller.
Det er skoleeiers ansvar å legge til rette for at elevenes rettighet til nødvendig rådgiving oppfylles.
Nestleder:
Varden ungdomsskole er miljøfyrtårn-sertifisert.
Årlig klima- og miljørapport for 2022 finner du her(ekstern lenke)
Oppdatert: 25.04.2023 kl.09:42
Publisert: 13.11.2013
Besøksadresse:
Telefon: 33 41 76 50
Epost: post@sandefjord.kommune.no
Hva forsøkte du å finne?