Oppdatert: 30.05.2023 kl.09:54
Publisert: 09.10.2021
Tenk Sammen fokuserer på samhandlingen og sammenhengen mellom tjenestene for barn og unge i Sandefjord. Det gjøres på tre nivåer:
Beskriverer samhandlingen rundt enkeltfamilier som trenger hjelp gjennom en handlingsveileder med tilhørende verktøy. Se mer her.
Beskriver samhandling mellom tjenestene, uavhengig av enkeltfamilier som trenger hjelp, f.eks. møteplasser, kretssamlinger og samhandlingsavtaler. Se mer her.
Beskriver samhandling på kommunivå slik at planarbeid, prosjekter, ledelse og koordinering sikrer sammenheng i tjenestetilbudet. Se mer her.
Tenk Sammen bygger på en samhandlingsmodell som kalles BTI - Bedre Tverrfaglig Innsats.
Se film om BTI fra Agder kommune her.
Det jobbes også med organisering av tjenestene med utgangspunkt i modellen Familiens hus.
Se mer informasjon om Familiens Hus her .
I november 2019 vedtok rådmannen ny administrativ organisering av Sandefjord kommune med overordnet mål om løsninger som bygger utviklingskraft, styrker kommunen som samfunnsutvikler og bedrer den fagovergripende samhandlingen. Rådmannen mente det var hensiktsmessig å samle flere tjenester rettet mot barn og unge i ett kommunalområde.
Med dette som utgangspunkt ble det iverksatt et prosjekt kalt Prosjekt omorganisering, med en påfølgende prosess i kommunalområdet Oppvekst og kunnskap for å innpasse tjenestene rettet mot barn og unge på en best mulig måte. En rekke tjenester ble derfor flyttet fra HSO over til Oppvekst og kunnskap som fra 1. januar 2020 fikk navnet Kunnskap, barn og unge. Meld. St. 6 Tett på, tidlig innsats ble fremhevet som en sentral premissleverandør i prosjektet.
Prosjekt omorganisering ble etterhvert til prosjekt samhandling, og fikk til slutt navnet Tenk sammen. Nå er Tenk Sammen ikke lenger et prosjekt, men en del av grunnstrukturen til kommunalområdet Kunnskap Barn og Unge (KBU).
Tenk sammen logoen består av ulike elementer som symboliserer samhandlingsmodellen: individet (gult), familien (de tre figurene), tjenestene (huset i bakgrunn) og kommunen (lyseblå stedsmarkør).
I juni 2021 svarte over 800 foreldre og gravide i Sandefjord kommune på en undersøkelse i forbindelse med prosjektet Tenk Sammen. Svarene tyder på at folk er godt fornøyde med tjenestetilbudet til barn og unge, men at samhandlingen mellom tjenestene kan bli bedre og at vi kan bli betydelig bedre på å involvere brukerne. I tillegg fikk vi mange gode råd og innspill i fritekst som belyser områder for videre utvikling i tjenestene våre. Ta en titt på rapporten her.
Rapport Tenk Sammen undersøkelsen .pdf
Stortingsmelding 6: Tett på – tidlig innsats og inkluderende fellesskap i barnehage, skole og SFO
Veileder fra Helsedirektoratet: Samarbeid om tjenester til barn, unge og deres familier
Nasjonal faglig retningslinje: Tidlig oppdagelse av utsatte barn og unge
Her kan du lese mer om Regjeringens strategi for barn og ungdom i lavinntektsfamilier 2020-2023
Torhild Marie Svalestuen
Seksjonsleder oppvekst og helse
Prosjektleder – Tenk sammen
Tlf : 903 67 004
E-post: torsva@sandefjord.kommune.no
May Lene Karlsen
Kommunepsykolog Kunnskap, barn og unge
Sandefjord kommune
tlf: 409 14 949
E-post: may.lene.karlsen@sandefjord.kommune.no
Grethe Kahrs Andersen
Rådgiver Kunnskap, barn og unge
Tlf: 996 97 457
E-post: gka@sandefjord.kommune.no
Veronika Trøim
Enhetsleder helsestasjonstjenesten
Sandefjord Kommune
Tlf: 415 60 134
E-post: veronika.troim@sandefjord.kommune.no
Oppdatert: 30.05.2023 kl.09:54
Publisert: 09.10.2021
Hva forsøkte du å finne?