Oppdatert: 15.05.2023 kl.13:38
Publisert: 11.03.2022
Helsestasjon- og skolehelsetjenesten
Barne- og ungdomsskoler i Sandefjord
Alle barne- og ungdomsskolene har en fast helsesykepleier som er på skolen til faste tider. Kontakt familiesenteret skolen tilhører eller seksjon Oppvekst og helse på telefon 33416580 for mer informasjon.
Alle mellom 13 og 23 år kan ta kontakt med helsestasjonen for ungdom. Her kan du ta opp ting du ønsker å snakke om eller lurer på. Foreldre kan også kontakte helsestasjon for ungdom.
Barnevernet skal sikre at barn og unge som lever under forhold som kan skade deres helse og utvikling, får nødvendig hjelp og omsorg til rett tid, og bidra til at barn og unge i Sandefjord får trygge oppvekstsvilkår. Barnevernet er opptatt av å høre barnets stemme og brukermedvirkning.
Avlastningstiltak er et tilbud til personer og familier med særlig tyngende omsorgsarbeid. Avlastning gis ut fra ulike behov og kan organiseres på ulike måter. Tjenesten har avlastning både i private hjem og på Teksleåsen og Eikelunden.
Fysio- og ergoterapitjenesten jobber med oppgaver i hele kommunen. Målet for tjenestene er at alle barn skal kunne delta i og oppleve mestring i lek, hverdags- og fritidsaktiviteter ut fra sine forutsetninger, og utvikle kompetanse i å ivareta egen helse som grunnlag for et varig. Arbeidsmål er ofte aktiviteter eller å påvirke kroppsfunksjoner for å få til og skape forutsetninger for deltagelse. De fire fagområdene til tjenesten er tiltak for dette: Habilitering, friskliv/folkehelse, skolehelsetjenesten og helsestasjonstjenesten. Oppgavene er både helsefremmende / forebyggende og behandlende.
Psykisk helse barn og unge er en enhet opprettet med tanke på å yte forsvarlig og effektiv oppfølging og behandling til barn, ungdom og familier som opplever utfordringer knyttet til atferd, psykisk helse og rus. Målet er å være et lavterskeltilbud som oppleves tilgjengelig og tilby effektive og kunnskapsbaserte tjenester.
PPT består av 26 medarbeidere; psykologer og spesialpedagoger med ulike spisskompetanser og leder. De holder til på Lunden/Nedre Movei 16, der de har kontorer og møterom, samt plass til besøkende for samarbeid, møter og utredning av barn/elever. Alle medarbeiderne er også daglig ute i barnehager og skoler hvor man samarbeider for å legge barnehagetilbud og opplæring til rette for barn/unge med særskilte behov.
Seksuelle overgrep og vold i nære relasjoner er alvorlig kriminalitet som kan gi store lidelser og tap av helse.
Overgrepsmottaket i Vestfold er et akuttilbud til seksuelt overgrepsutsatte fra 14 år, har det skjedd innen den siste uken ring 116117.
Har du som ansatt i kommunen mistanke om vold og overgrep og ønsker noen å drøfte med eller informasjon om mulige hjelpeinstanser, kan du kontakte ressursenheten for vold og overgrep.
Koordinerende enhet og individuell plan (IP)
Nettside for ungdom i Sandefjord
Barn som pårørende i Sandfjord kommune
Barn som pårørende og barneansvarlige - Sykehuset i Vestfold
Forløpskoordinator for spiseforstyrrelser hos barn og ungdom - Sykehuset i Vestfold
Konsultasjonsteam | Statens Barnehus
Politiråd, politikontakt og SLT (samordning av lokale rus og kriminalitetsforebyggende tiltak)
Oppfølgingstjenestens avdelinger og kontakter
Signo - tilbud til døve, hørselshemmede og døvblinde
Fønix – Livsglede gjennom arbeid
Familievernkontoret i Søndre Vestfold (bufdir.no)
Bufdir - Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Fellesverket Sandefjord - Røde Kors (rodekors.no)
Stokke fritidsklubb (Stokke frivilligsentral)
TIPS – Tidlig intervensjon ved psykose (siv.no)
Senter for sykelig overvekt (siv.no)
Klinikk fysikalsk medisin og rehabilitering (siv.no)
Gynekologisk poliklinikk - Sykehuset i Vestfold (siv.no)
Spiseforstyrrelsespoliklinikk (siv.no)
Barne- og ungdomsavdeling (siv.no)
Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling (BUPA) (siv.no)
Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling (BUPA) (siv.no)
Oppdatert: 15.05.2023 kl.13:38
Publisert: 11.03.2022
Hva forsøkte du å finne?