Oppdatert: 12.12.2022 kl.10:20
Publisert: 11.05.2020
Flytende bryggeanlegg for opphold og sjøbad innerst i Sandefjordsfjorden. Strømbadet er en oase for å oppleve sjøen fra land, rett ved sentrum. et eget byrom med sjøsprøyt. Mange koser seg med å nyte utsikten, har med matpakka eller finner roen. Her kan fastboende og besøkende i kystbyen Sandefjord få nærkontakt med saltvann og livet i sjøen.
Strømbadet ligger i tilknytning til Hjertnesstranda og Fjordpromenaden. Vi har egen side med informasjon om servicebygg og aktivitetsanlegg på Hjertnesstranda., og om Fjordpromenaden.
For egen sikkerhet, hopp og stup kun på anvist plass. Strømbadet har tre plattformer der du kan hoppe og stupe; to enmetere og en tremeter.
Bildegalleri
Utgang fra Hjertnesstranda via Hesteskoens vestre pir. Stor parkeringsplass ved krysset Sandefjordsveien - Strandpromenaden. Søk på Sandefjordsveien 5 for adressepunkt. Kommer du med bil fra nord, er innkjørsel til parkeringsplass via Strandpromenaden.
Reservert parkering for forflytningshemmede er på land ved adkomsten, der Vestre Pir begynner. Kjør fra parkeringsplassen mot vannet, mellom Bobilhavna og Minigolfanlegget.
Kommer du med båt, kan du benytte gjestehavnen ved Sandefjord miljømarina.
På Hjertnesstranda er det sittebenker og stoler, felles griller, servicebygg med toaletter og dusj, Fjordpromenaden går gjennom området, treningspark, sandbaner og Hjertnesstranda skatepark.
Kraftig eller langvarig nedbør kan gi overløpsutslipp i området rundt badeanlegget. Slike utslipp kan medføre forbigående dårlig badevannskvalitet. Rødt lys ved ankomst badeanlegget varsler risiko for redusert vannkvalitet etter utslipp. Bading frarådes ved rødt lys. Ved grønt lys kan man fint ta seg en dukkert.
Vannkvalitet måles i sommersesongen - for Strømbadet er sesongen for prøvetaking utvida til å være fra og med mai til og med september. I denne perioden er lysvarsel på. Ellers i året vurderes lysvarsel i særskilte tilfeller. Publikum må selv vurdere om de ønsker å bade, eller bare kose seg på land.
Se mer informasjon om badevannskvalitet.
Informasjon om rutiner for skjøtsel finner du under.
Anlegget ligger i sjø, innerst i fjor'n. Beliggenheten påvirker hvordan anlegget til enhver tid framstår. Ferdsel og bruk av anlegget er på eget ansvar. Vær obs på at anlegget kan bli glatt, og at skjell og rur ofte etablerer seg i vannlinja og under vann.
Anlegget spyles og kostes ukentlig eller oftere i sommersesongen, både for måkeskit på bryggene og for grønske i baderamper. Hovedsesong er sommermånedene juni, juli og august. I skuldersesongen mai og september er det lavere frekvens.
I vintersesongen vil anlegget være tilgjengelig slik vær og føre tillater. Det er ikke planlagt vintervedlikehold som spyling og evt snømåking.
Det er sommervann til Strømbadet 2020, med dusjer og drikkevann. Dette slås av i den kalde tida.
Hellingsgrad fra Vestre Pir til de flytende bryggeelementene i betong vil variere med høyvann og lavvann.
Det er utfordringer med rampene ned i sjøen. Disse er nå stengt. Vi vurderer nye løsninger for utforming av disse rampene. Dette vil ta noe tid, ambisjonen er å ha det klart før sesongen 2023. Rampene er etablert med rekkverk og hvilerepos fra flytebryggene og ned i sjøen. Nedre repos på vestre baderampe har en utvida badeplattform som ligger ca 110 cm under overflaten. Badeplattformen har rekkverk med åpning til Strømbadets «indre basseng» der bølgebrytere tar av for vind og vær. Plattformen gir bevegelseshemmede, barn og ikke-svømmedyktige økt trygghet i møtet med bading direkte i sjø.
Kombinerte sitte- og liggebenker i tre står ute hele året.
Lys slås på ved mørkets frembrudd.
All ferdsel og bruk av Strømbadet 2020 er på eget ansvar
På Strømbadet kan du ikke:
All access and use is at your own risk.
At Strømbadet, you are not permitted to:
Sandefjord Kurbad eksisterte i over 100 år, fra 1837-1939. Les mer om Kurbadet.
Strømbadet var en viktig del av Kurbadets tilbud til publikum. Her kan du lese mer om Strømbadets historie. I dag forvaltes bygningen til det historiske Strømbadet av Ulabrand båtforening.
Da bading var medisin: Hva kan vi lære av fortidens badeleger? (forskning.no)
Sandefjord has a long history as a bathing resort
The first permanent bathing hut was built in 1857 and stood approximately where the ferry quay is today. It was relocated to Hjertnesstranda in 1869 and replaced by a new building in 1879/80.
It is this historic Strømbadet that stands here to this very day, now refurbished. The boat club Ulabrand Båtforening took over the building in 1937.
Oppdatert: 12.12.2022 kl.10:20
Publisert: 11.05.2020
Hva forsøkte du å finne?