Oppdatert: 13.05.2022 kl.08:30
Publisert: 11.04.2017
Vinnerbilde fra instagramkonkurransen #gronntur2021. Vi gratulerer Eva Gro Røsok med et flott bilde fra den grønne turen i Helgerødskogen, tur 3 i sesongen 2021.
Sesongen for i år er fra søndag 24. april til 15. september.
Her har du folder med turinformasjon og kart over Parkering
Her har du digitalt kart over de grønne turene 2022
Tur 1: Melsomskogen – Trælsodden – Melsomstranda/Sandbånn
Tur 2: Storås
Tur 3: Råstad
Tur 4: Mokollen - Mølleråsen - Midtåsen
Tur 5: Kjempås – Stiåsen
Denne turen var starten på de grønne turene for 30 år siden. 60 personer deltok på jubileumsmarkering med felles vandring søndag 24 april. Det var hilsen fra ordfører og orientering ved Magnar Jacobsen før start.
Tur 6: Heisetra – Langevann – Grevestein
Det blir gudstjeneste Kristi Himmelfartsdag 26 mai kl 11.00 på Heisetra.
Tur 7: Dalsroa – Russerleieren – Tranumkollen – Kleivern
Tur 8: Andebu sentrum – Åsen hytteområde – Åsenstranda
Søndag 8. mai stilte Andebu helselag med enkle forfriskninger på Åsenstranda.
Tur 9: Høyjord (Haugarbanen) – Bergsvannet.
Tur 10: Lønnskollen i Vivestad.
1. mai var det fellestur her.
Folder finner du disse stedene:
Bibliotekene, kommunale servicekontorer og ekspedisjoner
Frivillighetssentralene
Sandefjord turistforening
Andebu sparebank (sponsor), Signo Vivo, Gjertsen sport.
YX på Gravdal, Circle K i Andebu og Stokke.
Jafs i Kodal
Før turfolket kan følge ei merka løype, er det frivillige som jobber slik at traseen er merka og avtaler i orden. Vi takker frivillige som også i sesongen med 30- årsjubileet tilrettelegger turer.
Grunneiere fortjener også en stor takk for velvilje slik at det kan merkes på nye og interessante steder. Avtalene om rett til merking er for avtalt sesong, dette gjelder både i terrenget og digitalt.
Sjekk ut sida www.sandefjord.kommune.no/tur. Her kan du finne andre turforslag.
Turene er lagt opp for å skape trivsel og inspirere til å ferdes ute. Noen turer er enkle og andre mer krevende. Stort sett går du i terreng. Her er det vått når det har regna, og det kan være høy vegetasjon utpå sommeren om det er år med god grøde.
Det viktigste er opplevelsen av å være ute i natur og friluft. Flere av turene har informasjon om kulturhistoriske godbiter man passerer underveis. Noen turer går i områder folk normalt ikke besøker på egenhånd, andre viser nye ruter til kjente steder. Slik oppdages nye områder og turterreng. Vi får også besøke en rekke flotte utsiktspunkt litt utenfor allfarvei.
Turgåere kan bruke folderen, og skrive inn kode på hver tur. Går du minst sju av turene kan du sende inn svarslippen fra folderen innen 1. oktober. Da blir du med på trekning av en oppmerksomhet som er sponset av Andebu sparebank. Trekning skjer i november. Vi tar kontakt med vinnere.
Ta et bilde fra turen din og del med andre på Instagram med #gronntur2022. Da kan du vinne en fullt utstyrt tursekk. Det er blitt en hyggelig tradisjon at vinnerbildet pryder hjemmesida og forsida på programmet neste sesong.
Andebu Sparebank er ansvarlig for instagramkonkurransen, og bildepremien annonseres. Det var tilsvarende konkurranse tidligere år, se: #gronntur2021, #gronntur2020, #gronntur2019 eller #gronntur2018.
Folkeakademiet Andebu inviterer også i år til høstkveld i samarbeid med Andebu idrettslag, Andebu fortidslag og Sandefjord kommune. Premier for de grønne turene blir delt ut på denne hyggelige kvelden på Andebu menighetshus.
Sesongen 2021 var fra 25. april til 15. september.
Frivillige som har tilrettelagt grønne turer i 2021 fikk en velfortjent takk av ordfører. Folkeakademiet Andebu var vertskap på den hyggelige høstkvelden på menighetshuset 18. november 2021. Arrangementet er i samarbeid med Andebu idrettslag, Andebu fortidslag og Sandefjord kommune.
140 svarslipper er mottatt og med i trekning av deltakerpremier. I 2020 mottok vi 154 og i 2019 mottok vi 140 svar. Det er tradisjon for at gjestebøker plasseres i terrenget, slik at turfolket kan signere når de passerer postkasser med turbøkene. Her får vi ofte hyggelige hilsner til frivillige som merker turer, eller praktiske råd. For å unngå smittespredning kunne vi ikke plassere ut slike bøker i 2021 og 2020. Det er et savn. I 2019 registrerte vi 4148 signaturer i turbøkene. For å begrense smittesituasjoner var høstkvelden avlyst i 2020.
De grønne turene er et flott folkehelsetiltak. Innbyggere og besøkende blir inspirert og får motivasjon og god anledning til å bli godt kjent i hele kommunen. For å sitere en aktiv turgåer: «Grønne turer er kortreist lykke!»
Flere turgåere har sendt inn hyggelige hilsener sammen med sine svarslipper. Spesielt hyggelig er det at så mange takker de som sørger for å merke de grønne turene på frivillig basis.
Turene er utarbeidet og merket av turentusiaster i Andebu, Høyjord, Kodal, Sandefjord og Stokke i samarbeid med idrettslag, Sandefjord Turistforening og Sandefjord kommune.
Sandefjord kommune: Inger Line Birkeland. For den enkelte tur, se folder.
Prosjektet De grønne turene startet i tidligere Andebu kommune i 1993. Som et bli kjent opplegg for tre kommune som skulle bli en, var Stokke og Sandefjord innlemmet fra 2016. I 2017, det første året som "nye Sandefjord kommune" hadde De grønne turene 25-årsjubileum.
Samarbeidet mellom frivillige entusiaster, grunneierne og kommune fortsetter.
Oppdatert: 13.05.2022 kl.08:30
Publisert: 11.04.2017
Hva forsøkte du å finne?