Nyttige turlenker

Ut på tur i Vestfold er en Facebookgruppe av og med ivrige turgåere som selv legger ut bilder og forklaringer fra turene de har gått. Her kan du også finne turkamerater hvis du vil ha noen å dele naturopplevelsene med. 

Turistforeningens egen nettside og app heter ut.no. Her finner du mange forslag til flere titalls turer i vårt nærområde. Viser lengde, varighet, vanskelighetsgrad, bilder, turisthytter og mye mer.

På Oslofjorden Friluftsråds nettsider  og app finner du mye god informasjon, blant annet en oversikt over kystledhytter og padleleder

På tur med Synnøve er den ivrige turgåeren Synnøves egen Facebookside der hun legger ut tips og bilder fra sine mange utflukter i nærområdene våre. Hun har også sin egen blogg; Synnas turmagi.

Peakbook er en nettside og app for deg som vil til topps. Her kan du finne og selv registrere og legge inn informasjon og bilder fra små og store toppturer.

Ride with GPS er en nettside  og app for syklister som deler forslag til spennende sykkelruter.  

Både Outdooractive.com og Alltrails.com er nettsider og apper der turgåerne fra hele verden, også sandefjordinger, legger inn sine egne turtips og turbilder.

Noen kjekke turapper:

  • Komoot - et tur- og ruteplanleggingsverktøy som kan brukes over hele kloden.
  • Norgeskart - app med detaljerte kart for alle turgåere
  • Tur - app med kart, poster og quiz
  • Stikk ut - app med kart og registering av egne turer. Med fokus på trim.
  • Våk - app der du legger inn dine turer og får tips om andres.

Appene laster du ned fra App Store eller Google Play

Bøker
Friluftsmann og stortingsrepresentanten Erlend Larsen har skrevet to bøker fulle av turforslag;  På tur i Vestfold del 1 og del 2. De inneholder kart og beskrivelser av en rekke turer i nærområdene våre. Bøkene kan bestilles på e-forlag.no

For deg som vil ha noen utfordringer underveis:

Alle finnes også som apper til din mobil