Oppdatert: 25.01.2023 kl.12:39
Publisert: 16.12.2015
Fritidskortet er et samarbeid mellom private aktører, Sandefjord kommune og NAV. Ordningen skal sikre at barn og unge fra familier med svak økonomi får bedre muligheter til å delta i kultur- og fritidsaktiviteter.
Etter politisk vedtak i sak 065/21 i november 2021, er det nå opprettet en digital løsning for fritidskortet.
I den samme saken er det også gjort vedtak på at det som tidligere het Opplevelseskort nå skal hete Fritidskort.
Fra januar 2023 vil Fritidskortet være digitalt.
Fritidskortet kan tildeles barn og unge i alderen 2 -18 år i familier med svak økonomi. I 2023 har Sandefjord kommune 600 kort til utdeling, og det vil bli tildelt ett kort pr. barn/ungdom. Det vurderes hvor mange kort familien får, men familier med flere barn kan tildeles flere kort.
Et enkelt søknadsskjema finner du under. Dette skjemaet skal skrives ut, fylles ut og leveres på kontoret hos NAV sammen med dokumentasjon. Søknad som leveres uten dokumentasjon blir ikke behandlet. (Inntekter og utgifter må dokumenteres).
Besøksadresse til NAV Sandefjord er: Thor Dahls gate 1/5, 3210 Sandefjord.
Søknadsskjema fritidskortet 2023
I tillegg til rent økonomiske forhold vil det være aktuelt å ta hensyn til ulike sosiale faktorer, og tildelingen vil derfor bli en kombinasjon av økonomiske og sosiale kriterier. Det er NAV som mottar søknadene og tildeler fritidskort i samråd med helsesykepleier, skole, barnehage og barnevern. Kortet varer for et kalenderår av gangen.
Informasjon om tildeling vil bli gitt i hver fritidskonto, og vil variere i forhold til brukers alder og behov.
Innhold 2023:
Billetter til kino og kulturopplevelser i Hjertnes kulturhus tilpasset hver bruker.
10 besøk til Bugårdsparken Minigolf. Ett bruker pr. klipp.
Det er KUN barnet/ungdommen som har kortet, som kan benytte seg av tilbudet.
Det er ikke mulig til å gi billetter til venner av barna/ungdommene som har kortet.
I tillegg kan kortet dekke:
Medlems- og treningsavgift i en forening/et treningssenter
Deltagelse på cuper og andre arrangementer i regi av foreningen
Utstyr spesielt rettet mot aktiviteten/medlemskapet
Lag og foreninger som mottar kommunalt tilskudd forplikter seg til å akseptere ordningen med fritidskortet. Andre aktører som ønsker å delta i ordningen, definerer sitt tilbud selv.
Man registrerer sitt lag eller forening på Sandefjord Friskus.
Nettside sandefjord.friskus.com
Bruken av fritidskortet forutsetter at kortinnehavernes identitet blir beskyttet, samtidig som kommunen ikke ønsker å bygge opp en ordning som er svært byråkratisk og tung å administrere.
Det er kun NAV som har oversikt over brukerne. Det forutsettes at lag og foreninger, billettpersonale og andre som nødvendigvis må komme i kontakt med brukerne, behandler dem og kortet med hensynsfullhet og diskresjon.
Når brukere benytter kortet til å tegne medlemskap i lag og foreninger, skal dette skje på ordinære betingelser, men det forutsettes at færrest mulig, som f.eks. leder og/eller kasserer, kjenner til at medlemmet er innehaver av fritidskortet.
Det er NAV som har oversikt over og kjennskap til aktuelle mottakere av kortet. Det er derfor NAV i samarbeid med helsesykepleierteam og/eller barnevernet som velger ut brukerne og gir dem tilbud om fritidskortet. NAV lager en intern oversikt over brukerne og deres kortnummer.
Besøksadresse til NAV Sandefjord er: Thor Dahls gate 1/5, 3210 Sandefjord.
Kontakten med tilbyderne/brukerstedene og behandling av søknader om tilskudd til medlemsavgift og liknende håndteres i Friskus. Søknader om tilskudd behandles fortløpende, og innvilget beløp utbetales direkte til brukerstedene.
Det er dermed også kulturseksjonen som holder oversikten over tilskudd i hver Fritidskonto.
Oppdatert: 25.01.2023 kl.12:39
Publisert: 16.12.2015
Hva forsøkte du å finne?