Oppdatert: 07.06.2022 kl.12:08
Publisert: 20.11.2013
Faren for økte fluorverdier i drikkevannet fra Moa vannverk fører til at kommunen innfører vanningsforbud i Høyjord fra 1. mai til 1. oktober.
Les mer her: Sandefjord - Tidligere og strengere vanningsforbud i Høyjord.
Sandefjord kommune begynner rehabilitering av hovedvannledning fredag 14. januar 2022. Arbeidet vil vare fram til ca 1. april.
Husstander i området vil få noe redusert kapasitet og trykk.
De berørte områdene er: Virik, Furustad, Jåberg, Gemini, Ranvik, Lystad, Gimle, Marum, Hystadåsen, Store Bergan, Thorøya, Haneholmveien, Kiserød, Enga, Lofterød og Vannøya, se området som er merket med blått i kartet.
Kontaktperson: Glenn Martin Trevland, Vann- og avløpsavdelingen, tlf 415 54 036.
I tilfelle vannet for din husstand blir borte eller forurenset, er det lurt å ha vann lagret i huset.
Her finner du tips om hvordan du kan oppbevare lagret vann i årevis:
Slik lagrer du vann | Sikkerhverdag
Hvis det har vært stans i vannforsyningen på en hovedledning kan det komme brunt vann i springen. La da kaldtvannet renne til vannet er klart, vanligvis ca 10 minutter.
Dersom det er noe unormalt med vanntrykket eller vannkvaliteten (brunt vann, lukt eller liknende), skal du melde dette til:
Ved behov benytter kommunen varsling via sms og talemelding til fasttelefon til befolkingen innenfor avgrensede områder.
Sandefjord kommune har tatt i bruk telefonvarsling til innbyggerne, UMS Servicevarsling. Du vil få beskjed via telefon eller SMS ved planlagt vedlikehold av ledningsnettet, uventet vannstans eller ved anbefalt koking av vann. Systemet kan også bli brukt for å nå ut til innbyggerne med annen viktig informasjon.
Varslingen skjer ved at det blir sendt ut SMS til alle mobiltelefoner, eventuelt en automatisert talemelding til de kontaktpersoner som kun er registrert med fasttelefon.
Her kan du registrere deg og lese mer om telefonvarslingen.
Alle som ønsker å knytte seg til kommunal vannledning, kan søke om det.
For å få tilgang til tjenesten må du kontakte et godkjent foretak, rørleggerfirma/entreprenør. De leverer nødvendige søknadspapirer for behandling og godkjenning av tilknytning til offentlig vannforsyning.
Søknad sendes til
Sandefjord kommune
Sanitæravdelingen
Postboks 2025
3202 Sandefjord.
Normal saksbehandlingstid er 1-2 uker, forvaltningsloven angir en frist på 3 uker.
Alle som er tilknyttet kommunal vannforsyning, har tilgang på godt vann med riktig trykk. Kommunen er ansvarlig for vannforsyningen fram til tilkoplingspunktet for den enkelte abonnents stikkledning.
Vannforsyningen finansieres 100 prosent av abonnentene (selvkost). Kommunens folkevalgte regulerer avgiftene årlig.
I sommerhalvåret er det vanningsrestriksjoner i kommunen.
Fra mandag 30. mai til mandag 22. august innføres det vanningsplan.
Vanning kan skje etter forbokstav i etternavn eller navn på borettslag/sameie, på følgende dager mellom kl. 18.00 og 23.00:
A–G: onsdag og lørdag
H–L: mandag og torsdag
M–Å: tirsdag og fredag
Det er tillatt å vanne bed, busker og lignende med enten én spreder eller én håndholdt hageslange med munnstykke, eller svetteslange og automatiske dryppvannsanlegg, så lenge du kun vanner på de dager/tidspunkt som er avsatt til deg. Vanning av plen eller vanning uten munnstykke på vannslange, er ikke tillatt.
Fritidsboliger/hytter har kun anledning til å benytte vannkanne (ikke spreder eller hageslange).
Det kan gis dispensasjon for vanning av nysådd plen eller ferdigplen, samt nyanlagte busker og hekker. Søknad om dispensasjon sendes post@sandefjord.kommune.no.
NB! I periode med tørke og lite vann i magasinene vil det ikke bli gitt dispensasjon til vanning av nysådd plen eller ferdigplen.
Annonse om vanning i sommerhalvåret.pdf
Har du spørsmål? Send oss en epost på miljoplan@sandefjord.kommune.no.
Drikkevannsforskriften – Forskrift om vannforsyning og drikkevann
Oppdatert: 07.06.2022 kl.12:08
Publisert: 20.11.2013
Hva forsøkte du å finne?