Brannvernuka 2021

Hvert år arrangeres Brannvernuka i uke 38.

Det er ikke tilfeldig at Brannvernuka arrangeres om høsten: Da går vi inn i den årstiden der antall boligbranner vanligvis øker. Folk trenger en påminnelse om brannsikkerhet før vi skrur på varme og belysning, tenner levende lys og fyrer i ovnen.

Forut for årets brannvernuke har brannvernforeningen lansert Ladevettreglene. Vi får stadig flere ladbare artikler i hjemmet. Alt fra mobil, nettbrett og pc, til ladbare verktøy, sykler, tannbørster og klokker. Som et forebyggende tiltak er det viktig å skape gode vaner knyttet til lading. Ladevett er derfor særlig omtalt under årets brannvernuke. 

Brannvernuka har alltid til hensikt å få flere til å ha brannøvelse. Det er behov for å øve både hjemme, i skoler og barnehager, og på arbeidsplasser. Har man øvd har man større forutsetninger for å reagere fornuftig dersom evakuering må gjennomføres. Tips til gjennomføring av brannøvelse i hjemmet kan du finne på brannvernforeningens hjemmesider. 

Normalt er det åpen brannstasjon i Sandefjord og Stokke lørdagen i brannvernuka, men dette er dessverre avlyst også i 2021 grunnet koronapandemien. 

 

Oppdatert: 21.09.2021 kl.13:37

Publisert: 21.09.2021