Campingplasser

Husk brannsikkerheten når det er full fres på campingplassene.

Fint naturbilde fra camping

Bilde: sikkerhverdag.no

Sandefjord brann og redning har i flere år gjennomført befaringer ved campingplassene i Sandefjord kommune. Hvert år har vi fokus på informasjon til daglig leder og gjestene/beboerne ved campingplassene der brannforebygging er i fokus.

Tilkobling til strøm med kabel og adapter
Eneste godkjente kabel for utendørs bruk skal ha et tverrsnitt på 3 x 2,5 mm2 og ikke være lenger enn 25 meter. Det må tilrettelegges for at skjøteledning ikke blir utsatt for skade/slitasje ved overkjøring av biler og andre kjøretøy.

Påbudt med røykvarsler
I alle campingvogner og bobiler der folk sover, skal det være montert røykvarsler i taket. Bytt batteri og test at røykvarsleren fungerer før du tar campingvognen eller bobilen i bruk. Sandefjord brann og redning anbefaler på det sterkeste at det også monteres røykvarsler i forteltet. 

Slokkeutstyr
Det er krav om godkjent slokkeutstyr i campingvogn og bobil. Sandefjord brann og redning anbefaler å ha minimum et 6 kg pulverapparat eller skumapparat med slokkeeffekt minimum 21A. Sørg for at slokkeapparatet er lett tilgjengelig og vedlikeholdes jevnlig. Ha gjerne et brannteppe eller slokkespray i tillegg. Det tar liten plass og kveler effektivt mindre flammer.

Bruk av gassgrill

Sjekk jevnlig slanger, rør og koblinger for å unngå lekkasjer. Vær oppmerksom på lukt som «råttent egg», noe som kan indikere lekkasje. Propanbeholderen skal alltid stå oppreist, og må aldri utsettes for unormal oppvarming eller sterk solvarme. Det er viktig med regelmessig ettersyn og utskifting av sårbare deler (som f.eks. gassslange og regulator) på gassutstyret. Sandefjord brann og redning anbefaler å bytte gassslangen hvert tredje år. Sørg også for å ha gassdetektor dersom du benytter gass i campingvogn eller bobil til matlaging og oppvarming.