Sentralbord brannstasjonen: telefon 33 41 60 10

Feier: Bent Hvitstein, telefon 908 42 442

Avdelinger

Beredskapsavdelingen

Beredskapsavdelingen er de du møter ved brann eller annen ulykke. Avdelingen består av fire vaktlag som går turnus, og hver vaklag er besatt av fem eller seks personer. Disse er kasernerte, det vil si at mannskapene bor på brannstasjonen det døgnet de har vakt.  I tillegg er beredskapsleder/varabrannsjef og materialforvalter(overbrannmester) knyttet til avdelingen.

Vi har også deltidsmannskaper som er knyttet til stasjonen i Stokke. Dersom man er på vakt har man fire minutters forspenningstid - dette betyr at man må være på plass på stasjonen og klar til å rykke ut på denne korte tiden. Mannskapene, som går turnus, må altså bo og jobbe i nærheten av stasjonen.

Forebyggende avdeling

Forebyggende avdeling er blant annet ansvarlig for å føre tilsyn med særskilte brannobjekter i kommunen. Vi jobber også med brannforebyggende informasjonstiltak og veiledning av virksomheter, borettslag og foreninger. Kurs, foredrag og øvelser gjennomføres etter forespørsel. Montering og teknisk drift av direktekoblede røykvarslere til 110-sentralen ligger også til denne avdelingen. Avdelingen består i dag av leder, fire branningeniører og en branninspektør.

Feieravdelingen

Feieravdelingen har i dag fire feiere og en feiermester. Vår, sommer og tidlig høst gjennomføres det behovsprøvd feiing. Feierne utfører også boligtilsyn, primært i vinterhalvåret, og bidrar her med informasjon og veiledning knyttet til brannsikringsutstyr i hjemmet i tillegg til inspeksjon av ildsted.

Våre stasjoner

Stasjon Sandefjord

Stasjon Sandefjord ligger i Hystadveien 9 i Sandefjord sentrum. Stasjonsbygget sto ferdig i 1999. Stasjonsbygget består av vognhall med tilhørende verksteder, slangetårn, kontorer for dagtidspersonell, kjøkken, stue, soverom til mannskapene, møterom og undervisningsrom.

Stasjon Stokke

Stasjon Stokke ligger i Kornmagasingata 6.

Om Sandefjord brann og redning

Historie

Brann- og redningsvesenet har naturlig nok hatt ulik organsiering og flere navn opp gjennom tidene. Før Sandefjord i 1877 fikk et fast brannkorps bestående av en overbrannmester og fire konstabler, var varsling og slokking avhengig av byens borgere, og et visst antall vannspann i hver en bygning, basert på størrelse. Varsling ble gjennomført ved hjelp av kirkeklokker. I 1858 besto brannkorpset av 129 mann fordelt på 3 brannsprøyter og et redningskorps.

Slik som i dag, hvor brann- og redningsvesenet har et mangfold av oppgaver, slik var det også på 1880-tallet for det faste brannkorpset i  byen. Rørleggerarbeid, veiarbeid, reparasjoner av bruer og stikkrenner, samt kirketjeneste (ovnsfyring, ringing ved begravelser med mer) er eksempel på arbeid som brannkonstablene utførte i tillegg til vakttjeneste på stasjonen (1 mann) og patrulering i gatene hver natt fra klokken ti til klokken fem (2 mann).

Faste mannskaper, materiell og varsling, økte og ble videreutviklet ettersom tiden skred frem. Den voldsomme bybrannen i 1900, der 51 hus ble tatt av flammene og en stor del av gamle Sandefjord brant ned, ble startet på en nyere tid for byen og brannvesenet. Byen fikk ny brannstasjon i Kirkegata 6, i en nyoppført bygning på arnestedet for bybrannen.

I 1999 flyttet Sandefjord brann- og feiervesen til nytt bygg i Hystadveien 9. Etter kommunesammenslåingen 1.1.2017 er vi fortsatt i de samme lokalene, nå under navnet Sandefjord brann og redning.

Sandefjord brannvesens historie 1830-1965 ble fortalt av brannmester Ole Jensen, og er tilgjengelig ved forespørsel.

Ledige stillinger?

Ledige stillinger i Sandefjord brann og redning lyses ut som øvrige stillinger i kommunen. Se alle ledige stillinger i kommunen.

Søkere til beredskapsavdelingen må bestå en standardisert fysisk test for å kvalifisere seg videre til øvrige tester og intervju. Alle ansatte må levere politiattest ved tiltredelse.

For krav til opplæring og kompetanse for personell se forskrift for dimensjonering og organsiering av brannvesen, kapittel 7.

Fant du det du lette etter?

Hva forsøkte du å finne?