Frivillig innsats

Frivilligsentralene 

Les mer om åpningstidene for frivilligsentralene i Sandefjord, Stokke og Andebu.

Registrer deg som frivillig

For å registrere deg som frivillig trykker du på linken under her, fyller ut skjema og sender.  Så vil du få en sms der du må godkjenne skjema om taushetserklæring.  Når du har gjort dette vil du bli registrert på en liste og vi vil kontakte deg når det oppstår behov.

Registrer deg her hvis du ønsker å bidra med frivillig innsats

Mange ønsker å hjelpe til, og vi oppmuntrer alle å være med på denne felles dugnaden.

Det er viktig at all frivillig innsats koordineres av kommunen. På den måten sikrer vi at ingen blir utsatt for smittespredning eller uærlige hensikter. 

Vi ønsker å oppmuntre alle som ønsker å bidra, til å ta kontakt med kommunen, slik at koordineringen blir sikker og at alle som virkelig har behov for hjelp, får den hjelpen de trenger.

Frivillige organisasjoner skal motta en klar bestilling fra kommunen om tjenesten som skal utføres. Det er kommunen som skal ha direkte kontakt og oppfølging med lokale butikker og utleveringssteder, og koordinere uthenting av varer med disse på vegne av de frivillige organisasjonene.

Helsedirektoratets beslutninger og anbefalinger til frivillige organisasjoner

Har du spørsmål?

Kontakt frivilligkoordinator på telefon 926 97 884 eller send oss en e-post og merk den med "frivilligkoordinator".

Trenger du hjelp til å handle mat eller hente medisiner?

Sandefjord kommune samarbeider med frivillige i hele kommunen for å kunne gi deg en hjelpende hånd.

Tilbud er til deg som er i karantene/isolasjon, eller av andre grunner, som følge av koronautbruddet, ikke kommer deg til butikk eller apotek.

Vi har også frivillige datahjelper som kan hjelpe deg/lære deg å bestille mat og medisiner på nettet.

Slik går du fram for å få hjelp

Det er levering av varer en gang hver dag. For bestilling av varer tar du kontakt med din nærmeste Frivilligsentral. Bestillinger som er mottatt innen kl: 12:00 blir i hovedsak levert ut samme dag. Tidspunkt kan variere fra sted til sted, og avtales derfor på bestillingstidspunkt.

Slik betaler du for varene

Betalingen skjer i hovedsak ved bruk av vipps. Vippsnummeret sendes direkte til deg når vi mottar bestillingen, og du betaler når varen blir levert på døren.

Slik blir varene levert

Frivillige henter varene i butikk eller apotek, og leverer varene på døren til deg. Den frivillige ringer deg, så du må være i nærheten av telefonen. Den frivillige setter varen utenfor døren din. Når du åpner står den frivillige med den avstanden helsedirektoratet oppfordrer til for å unngå smitte. Den frivillig skal ikke gå inn i bostedet, ha fysisk kontakt med deg eller andre i husstanden.

Den frivillige skal ikke gjøre andre oppgaver som å kaste avfall, ta imot avfall, pant eller andre aktiviteter. Den frivillige skal ikke ta imot penger, eller andre ting som returneres fra boligen.

Ring oss mellom kl. 09.00 - 15.00 på:

Sandefjord frivilligsentral tlf. 960 95 180

Andebu frivilligsentral tlf. 469 33 622

Stokke frivilligsentral tlf. 948 60 564

Telefonvenn – et godt alternativ når vi ikke kan møtes

Nå som ingen kan besøke hverandre, dra på dagaktiviteter eller andre arrangementer, er det viktig at alle har noen å snakke med. Ta kontakt med Frivilligsentralen dersom du ønsker en telefonvenn eller ønsker å være telefonvenn for noen som føler seg ensomme eller engstelige.

  • Sandefjord: 960 95 180
  • Andebu: 469 33 622
  • Stokke: 948 60 564

Frivilligsentralen gir ditt navn og telefonnummer til en telefonvenn som ringer deg for å avtale når og hvor ofte du vil ha en samtale.

Behersker du flere språk?

Vi trenger enda flere mennesker som behersker flere språk, ikke minst for å kunne bistå folk med minoritetsbakgrunn uten særlig nettverk som trenger en «Telefonvenn». Nå som ingen kan besøke hverandre, dra på dagaktiviteter eller andre arrangementer, er det viktig at alle har noen å snakke med. 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?