Aktivitetstilbud bo- og servicesenter

Om aktivitetstilbudet

På alle byens åtte bo- og servicesentre tilbys en rekke ulike aktiviteter. Aktivitene ledes/arrangeres av sentrenes medarbeidere, frivillige, eller av lag og foreninger. 

Aktiviteter og arrangementer på de ulike sentrene er åpne for alle pensjonister og uføre, uavhengig av hvor du bor. Du er hjertelig velkommen!

Noen av aktivitetene krever påmelding, andre kan du bare møte opp på. Det kan være lurt å kontakte senteret der du ønsker å benytte et tilbud før ditt første besøk, eller henvende seg i resepsjonen for en prat med en av våre hyggelige medarbeidere.

For mer informasjon om tilbud per senter, se programmene som du finner under informasjon om hvert enkelt senter.

Bingo

På Framnes arrangeres det bingo annenhver uke. Her er det fine premier og servering av noe søtt. Bugårdsenteret arrangerer også bingo jevnlig.

Bowling

På flere av sentrene spiller man en forenklet versjon av bowling både inne og ute.

I løpet av året inviterer senterdriften til fellesturer til bowlinghallen. 

Data

På Bugårdsenteret og Engveiensenteret er det dataklubb. Her gis det opplæring i bruk av PC og nettbrett. Opplæringen tilpasses etter behov. 

Dans

Hvis det rykker i dansefoten er bo- og servicesentrene noe for deg. På Engveienenteret og Forsmannsenteret er det seniordans hver uke. Her er det også dans annenhver fredag. På Bugårdsenteret er det månedlig dansetilstelning.

I tillegg til faste ukentlige danseaktiviteter arrangeres dansekvelder på flere av sentrene.

Glassfusing

På Forsmannsenteret har du mulighet til å prøve deg på glassfusing. Glassfusing er skjæring og sammensmelting av kunstglass. Glasset kan formes til en gjenstand.

Handlebuss

En gang i uken kan beboere på de ulike sentrene og øvrige brukere av sentrene ta handlebussen. En buss fra frivilligsentralen stopper utenfor senteret og kjører til en matbutikk. Bussen kjører brukerne tilbake til senteret etter endt handletur. Du må selv sørge for transport fra eget hjem og til senteret.

Håndarbeid og matlaging

På de fleste sentrene er det flere ulike håndarbeidsaktiviteter. Du kan delta i aktivitetsgrupper som vever, strikker, syr og broderer. Mye av det som lages selges på senteret. Inntekten brukes til aktiviteter til brukerne av senteret.

På flere av sentrene tilbys også andre aktiviteter innenfor form og design; slik som kurs i det å lage kort.

På noen av sentrene er det også aktiviteter som baking og sylting; ikke minst i forbindelse med høytider.

Et par av sentrene samarbeider med SFO i nærmiljøet. Til Forsmannsenteret kommer ukentlig barn fra SFO for å lære å strikke.

Kort- og brettspill

På Framnessenteret og Ranviksenteret er det aktiv bridgegruppe. På Forsmannsenteret og Bugårdsenteret er det grupper som spiller amerikaner. Dette er selvdrevne grupper, som ikke styres av senterets ansatte. Det må være ledig plass for at nye brukere skal kunne delta. Nye deltagere må kunne spillet.

Amerikanergruppen på Bugården ønsker flere spillere.

På flere sentrene er også brett- og kortspill en fast, ukentlig aktivitet som samler mange til sosialt samvær.

Lesegruppe

På Forsmannsenteret er det lesegruppe hver uke. På flere av sentrene er høytlesing en aktivitet.

Livsgledebarnehage

Flere av sentrene er med i prosjektet Livsgledebarnehage (ekstern nettside). Disse får jevnlig (1-2 ganger i måneden) besøk av barn fra barnehager. Per dags dato er Framnes, Parken, Forsmann og Bugården med i dette prosjektet. Fokuset er generasjonsmøter gjennom aktiviteter som sang, musikk. form og farge og mat.

Male, tegne, lage kort 

På et par av bo- og servicesentrene er det egne male- og tegnegrupper.

På Forsmannsenteret kan du lære å lage fine kort.

Sang og musikk

På flere av sentrene er det allsang en gang i uken eller en gang i måneden; akkompagnert av gitar, piano eller trekkspill. Her synges kjente, gode slagere som de aller fleste kan. Alle deltagere får utdelt teksthefte. I tillegg arrangeres konserter på alle sentre. Det finner du mer informasjon om under arrangementer.

Snekkerverksted og treskjæring

På flere av sentrene er det vellutstyrte snekkerverksteder. Her møtes snekkergrupper for sosialt samvær og aktivitet. Snekkergruppa lager blant annet produkter på bestilling, produkter som selges på senteret, gevinster til utlodning mm. På Ranviksenteret er det i tillegg er treskjæringsgruppe.

Trening

Fysisk aktivitet er viktig for både psykisk og fysisk helse og funksjonsnivå; ikke minst for eldre. På bo- og servicesentrene tilbys derfor et bredt spekter av ulik trening hver uke.

  • Balansegrupper tilbys på Parkensenteret, Bugårdsenteret, Framnessenteret, Ranviksenteret og Forsmannsenteret. Treningen ledes av fysioterapeuter.

  • Sterk og stødig tilbys på Engveiensenteret og Møylandsenteret. Treningen ledes av frivillige som har blitt kurset.

  • Enkel trim tilbys på både Ranviksenteret og Møylandsenteret

  • Stoltrim er et av tilbudene på Bugårdsenteret.

  • Vedlikeholdstrening er et tilbud på Framnessenteret. Dette er et samarbeid mellom frivillige og ansatte ved senteret.

  • Sittedans tilbys på Møylandsenteret, Forsmannsenteret, Framnessenteret og Bugårdsenteret.

  • Trim i regi av LHL arrangeres på Forsmannsenteret.

  • Trening med qugong (puste- og bevegelsesteknikk) tilbys på Forsmannsenteret.

I tillegg til treningsgrupper til faste tider kan du benytte sentrenes treningsfasiliteter kostnadsfritt etter avtale.

Tro og livssyn

På de fleste sentrene er det faste ukentlige eller månedlige andakter og/eller møter om tro og livssyn. Dette arrangeres som regel i regi av nærmiljøets kirkesamfunn.

Turgrupper

De fleste sentrene har turgrupper. Disse ledes ofte av frivillige. Turene går til områder i nærområdet; til fots og/ eller med ulike hjelpemidler.

Quiz, gruble og kryssord

Liker du å trimme hjernen? Da kan du delta på en av de populære quiz, kryssord eller gruble-aktivitetene på sentrene. På noen av sentrene deles man inn i grupper for sammen å prøve å finne svar på nye ukentlige spørsmål. På andre sentre svarer man invidviduelt. På alle sentrene er dette en sosial og populær aktivitet.

 

 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?