Ernæring og måltider

Ernæring, et sastningsområde

Ernæring er et satsningsområde i pleie og omsorgstjenestene i Sandefjord kommune. Dette omtales nærmere i handlingsplanen Leve hele livet i Sandefjord. 

Riktig ernæring er vesentlig for helse og funksjon, og er av den grunn en av bo- og servicesentrenes hovedoppgaver. Maten som produseres på senterkjøkkenene følger retningslinjene fra Nasjonalt råd for ernæring.

Hva kan kjøkkenene tilby?

På syv av bo- og servicesentrene er det kjøkkendrift. Parkensenteret har ingen produksjon og får levert mat fra Bugårdsenteret.

Sentrenes kjøkken produserer mye av maten som serveres fra bunnen av, men benytter seg også av hel- og halvfabrikata når dette er gode alternativer. Kjøkkene produserer både varm og kald mat. Ofte vil du også finne hjemmebakst i kafeene våre.

Kjøkkenet tilbyr alle former for dietter og spesialkost. Ved spesielle behov for ernæring tilbys måltidspakker.

Pris

For informasjon om priser, se prisliste.

For deltagelse i frokost- og kveldsmatgruppe er prisen 40 kroner per bruker per måltid.

Frokostgruppe

Flere av sentrene arrangerer felles frokost. Bordet dekkes med et rikt utvalg; her er det noe som frister en hver smak. Frivillige eller ansatte hjelper deg med å smøre dersom du trenger det. Felles frokost er sosialt og smakfullt.

Per dags dato er det tilbud om felles frokost på Bugårdsenteret, Forsmannsenteret, Framnessenteret og Solvangsenteret.

Frokost koster 40 kroner per person per gang.

Middag

Kjøkkenet produserer daglig både middag og suppe eller dessert. Middagen serveres i kafeteriaen og leveres til hjemmeboende som har dette som en definert tjeneste (vedtak).

Kveldsmatgruppe

På flere av sentrene er det opprettet kveldsmatgrupper. Å spise kveldsmat sammen øker apetitten, er hyggelig og sosialt. Kveldsmaten koster 40 kroner per person per gang.

Kveldsmatgruppene er foreløpig først og fremst for beboere som bor på senteret, men ved kapasitet er det også åpent for brukere som bor utenfor senteret. Ta kontakt med ditt senter dersom du ønsker å benytte deg av dette tilbudet, så informerer de deg om kapasiteten.

Foreløpig er det kveldsmatgrupper mellom 1-3 kvelder i uken på Bugårdensenteret, Parkensenteret og Solvangsenteret. På Forsmannsenteret er det kveldsmatgrupper alle hverdager. 

Opprettelse av flere grupper avhenger av ressurser og antall frivillige.

Catering

Informasjon om catering.

Vi trenger frivillige

For å kunne opprettholde tilbud om frokost- og kveldsmatgrupper, samt servering i helgene er kjøkkenet avhengig av frivillige som kan bistå med å smøre, dekke på, vaske opp, være måltidsvert med mer. Ta kontakt dersom du ønsker å gi av din tid og utføre varierte oppgaver i et godt miljø.

Mer informasjon om frivillighet bo- og servicesenter

Matombringing - middag levert hjem

Dersom du fyller visse kriterier kan du få tilbud om middag levert hjem.

Informasjon om matombringing (informasjon kommer)

Matsvinn-prosjektet

Senterdriften er med i et prosjekt der målet er å redusere matsvinn.

Informasjon om matsvinn-prosjektet (informasjon kommer)

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?