Foreldreveiledningskurs

Målet med kurset

Foreldreveiledningskurset Circle of Security (COS), trygghetssirkelen, skal gi dere som foreldre verktøy til å forstå bedre hvilke behov barn har, hvilke signaler de gir og hva vi kan gjøre for å møte disse behovene bedre.

Målet er at barnet ditt skal få hjelp til å kjenne seg trygg og på den måten stå sterkere rustet til å møte utfordringer vi møter i livet. Kurset kan også bidra til et godt samspill mellom deg og barna dine.

I kurset snakker vi om

 • Trygghetssirkelen. Trygghetssirkelen hjelper oss til å se hvilke behov barna har for foreldrenes støtte både når de utforsker verden og når de opplever vanskelige følelser.
   
 • "Være sammen" i trygghetssirkelen. Barn lærer og utvikler seg i samspill med foreldre. Samspillet er grunnleggende for hvordan barn utvikler trygg tilknytning følelsesmessig.
   
 • Veien til trygghet. Din tilgjengelighet som forelder påvirker ditt barns måte å formidle følelser og behov.
   
 • Vanskelige situasjoner. Vi vil gi dere foreldre noen redskaper til samspill mellom dere og barna når situasjonen kommer ut av kontroll. Vi ser på balansen mellom det å være tydelig og samtidig være en god forelder.
   
 • Foreldrenes egne erfaringer. Noen ganger har vi voksne erfaringer fra egen fortid som gjør at reaksjoner i nåtid kan bli "større" enn nødvendig. Vi vil gi dere noen redskaper til hvordan dere kan håndtere dette.

Hvem kan være med?

Foreldreveiledningskurset er for foreldre med barn under skolealder.  Vi oppfordrer begge foreldrene til å delta. Det er dessverre ikke mulig å ta med barna.

Gruppene består vanligvis av 6-10 foreldre. 

Påmelding

Kurset går over 8 ganger, 1,5 time hver gang. Kurset vil gi begrenset utbytte hvis man ikke deltar alle gangene. Det er derfor forventet at deltakerne forplikter seg til å delta på alle kursdagene/-kveldene.

Kurset er gratis. Kursdagene fylles opp fortløpende.

Kursene starter i uke 3:

  • Dagkurs 1, mandager kl. 9.00–10.30 på Sandar familiesenter FULLT
  • Dagkurs 2, onsdager kl 14.30-16.00 på Stokke familiesenter
  • Kveldskurs 1, tirsdager kl 18.30–20.00 på Sandar familiesenter FULLT!
  • Kveldskurs 2, onsdager kl 19.00-20.30 på Krokemoa familiesenter FULLT

Påmelding

Du/dere blir kontaktet i god tid før kursstart.

Spørsmål?

Kontakt Anne Møller-Hansen, helsesykepleier og koordinator for COS-kursene

Du kan også kontakte din helsestasjon/helsesykepleier.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?