Oppdatert: 11.05.2023 kl.13:38
Publisert: 14.11.2013
Flyktninger som ønsker å bo i Sandefjord, skal ta kontakt med Integrerings- og mangfoldsdirektoratet IMDI (ekstern lenke), ikke kommunen eller NAV. Flyktninger blir bosatt etter avtale mellom kommunen og IMDI.
Som nyankommet flyktning eller familiegjenforent med nyankommet flyktning i Sandefjord, kan du ha rett og plikt til å delta i introduksjonsprogrammet, som har en varighet på inntil to år:
Regjerings nettside om introduksjonsprogram (ekstern lenke)
Søk om delta i introduksjonsprogrammet
Henvend deg på NAV Sandefjord for å levere søknaden.
Deltakerne i introduksjonsprogrammet skal i hovedsak følge de samme fraværsreglene som i arbeidslivet ellers. Ugyldig fravær gir trekk i den månedlige introduksjonsstønaden.
Forside for innlevering av dokumentasjon
Opplæring i norsk og samfunnskunnskap for voksne innvandrere, flyktninger og asylsøkere
I Sandefjord starter barn i grunnskolealder, som kommer til Norge og ikke kan norsk, i egne velkomstklasser. Her får de språkopplæring, samtidig som de har andre fag. Elevene går i en velkomstklasse i seks til tolv måneder før de fortsetter på sin nærskole. For barneskoleelever er det Byskolen i sentrum som har velkomstklassene, mens det er Varden ungdomsskole som har det for ungdomstrinnet.
Sandefjord kommune er Vestfold og Telemarks mest folkerike kommune, med ca. 64 000 innbyggere. Flere enn en av seks har innvandrerbakgrunn, om lag 11 500 personer.
Antall innvandrere i Sandefjord kommune per 1.1.2017 utgjorde 10 248 personer, inkludert 1808 norskfødte med innvandrerforeldre, noe som tilsvarer 16,5 prosent av befolkningen.
Sandefjord kommune bosetter flyktninger hvert år, og ønsker å gi nye innbyggere gode muligheter til å leve et godt liv i Sandefjord.
Har du nylig fått oppholdstillatelse og er bosatt i Sandefjord kommune?
Gjennom Frivillighetssentralen (ekstern lenke) kan du få kontakt med en flyktningguide som hjelper deg med å bli en del av det norske samfunnet.
Oppgaven til en flyktningguide er å orientere deg om samfunnet du har bosatt deg i og å være til hjelp og støtte i å praktisere norsk språk. Flyktningguiden arbeider på frivillig basis.
Representantordningen for enslige mindreårige asylsøkere
Hvis du har manglende norskkunnskaper, har du krav på tolk i møte med kommunale tjenester. Det er tjenestestedet som bestiller og betaler tolken. Du kan ikke selv bestille tolk.
Tolkingen foregår på telefon, eller ved at tolken møter opp personlig til samtalen.
Tolken har taushetsplikt og skal være kvalifisert.
Ønsker du å arbeide i Norge? Her finner du informasjon som er utarbeidet av offentlige instanser:
Oppdatert: 11.05.2023 kl.13:38
Publisert: 14.11.2013
Besøksadresse:
Postadresse:
Telefon: 55 55 33 33
Telefontid: 8.00-15.30
Vårt veiledningssenter er åpent fra kl. 12.00 til 14.00 mandag til fredag. Vi har åpnet for avtalte møter kl. 9.00-15.00 mandag til fredag.
Hva forsøkte du å finne?