Oppdatert: 28.06.2023 kl.13:09
Publisert: 18.11.2013
Sandefjord Medisinske Senter
Bugårdgaten 9C, 3208 Sandefjord
Telefon: 33 41 53 00
Telefontid: mandag–fredag kl. 08.30 til 12.00
Åpningstider: mandag–fredag kl. 13.00 til 15.00
OBS!
I ukene 28, 29, 30 vil både telefontid og åpningstid være fra 08.30-12.00 og fra 12.30-14.00.
Kontakt Sandefjord legevakt (døgnbemannet).
Krykker kan kjøpes på legevakten.
Hjelpemidler som toalettforhøyer, dusjkrakk, rullator, manuell rullestol med videre kan du låne i inntil tre måneder. Tjenesten er gratis.
Er det feil på hjelpemidlene, skal du melde dette til korttidslager for hjelpemidler på Sandefjord Medisinske Senter.
Alle små hjelpemidler hentes eller returneres til Korttidslageret for hjelpemidler på Sandefjord medisinske senter av bruker/pårørende. Småhjelpemidler er hjelpemidler som kan transporteres i en personbil. Ved utlån eller henting av større hjelpemidler, bistår kommunen.
Enkle hjelpemidler som gripetang, strømpepåtrekker og lignende kan du kjøpe på apotek eller i spesialforretninger.
Det er hjelpemiddelteknikere ansatt i kommunen som reparerer hjelpemidler fra NAV hjelpemiddelsentral. Du kan henvende deg til korttidslageret for å få hjelp til reparasjon av ditt hjelpemiddel. Det er fint hvis hjelpemiddelet er rengjort i forkant av at tekniker kommer for å se på det.
Les gjerne gjennom informasjonen under før du tar kontakt.
Sjekk om det er behov for batteribytte. Systemet varsler som oftest om dette. Ved gjentatt varsling etter at du har åpnet døra eller svart på telefonen, er det som regel batteribytte. Bruk 9V litiumbatteri. Nyere varslingsutstyr har batterier som ikke skal byttes, man bytter hele varsleren.
Hjelpemiddelet må rengjøres regelmessig. Det er viktig at alle bevegelige deler er rengjort, spesielt hjul og bremser. Fjern alt av hår (spesielt rundt hjulene) og matrester. Putetrekk bør tas av og vaskes i vaskemaskinen regelmessig. Ikke bruk høytrykkspyler.
Etter vask og rengjøring må alle bevegelige deler som hjulaksler, bremser og fotstøtter smøres med olje.
Det er viktig å gå over hjelpemiddelet regelmessig og etterstramme skruer og muttere som kan være løse. Dersom dette gjøres regelmessig, unngår en at hjelpemiddelet blir ødelagt og gjør at din sikkerhet blir ivaretatt.
Kontroller at det er nok luft i dekkene (i f.eks. sykkelhjul og manuelle rullestoler). På rullestoler som er i daglig bruk, anbefales det ukentlig etterfylling av luft.
Hjelpemidler med batteri må lades regelmessig. Hjelpemiddelet må også lades i ferier og i lengre perioder uten at det er i bruk. Stort sett alle batterier blir ødelagt hvis de står for lenge uten å bli ladet. Når batterier er fulladet, trekker ikke laderen strøm.
Kommunens syns-og hørselskontakt vil hjelpe deg å søke om aktuelle hjelpemidler fra NAV. Første gang du søker, må du legge ved opplysninger fra øyelege eller øre-nese-hals-lege. Opplysningene må være av nyere dato.
På NAVs nettsider kan du lese mer om hva du kan få hjelp til.
Hjelpemidler for syn og hørsel er gratis.
Kontaktinformasjon:
Mobiltelefon syn- og hørselkontakt 47 62 81 55
Oppdatert: 28.06.2023 kl.13:09
Publisert: 18.11.2013
Hva forsøkte du å finne?