Oppdatert: 08.09.2022 kl.15:33
Publisert: 14.11.2013
Nasjonalt legevaktnummer er 116 117. Da kommer du i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg.
Direkte telefonnummer til Sandefjord legevakt er: 33 48 20 30
Ved behov for akutt nødhjelp ring: 113
Har du opplevd voldtekt eller annen krise? Ring legevakten.
Les mer om kommunens overgrepsmottak.
Les mer om kommunens kriseteam.
Legevakten opplever stor pågang, både ved oppmøte og telefon. Dette medfører til tider lange ventetider. Ved oppmøte blir det gjort en vurdering av hastegrad, og pasienter med høy hastegrad prioriteres først. Dersom du ringer og det tar tid før vi besvarer telefonen, er det fordi det er mange andre som ringer oss.
I fastlegens åpningstid er det denne du skal kontakte. Har fastlegen din ferie, skal denne ha en vikar. Hør på telefonsvareren på det enkelte fastlegekontoret.
Sjekk om du kan kontakte din fastlege ved andre alternativer enn per telefon. Logg deg inn på Helsenorge.no.
Legevakten skal ivareta øyeblikkelig hjelp, det betyr tilstander som ikke kan vente til fastlegens åpningstid.
Når du kontakter legevakten vil du få råd/veiledning om hvordan dine symptomer skal håndteres. Dersom tilstanden ikke haster etter vurdering av sykepleier må du påregne å vente til neste dag for å oppsøke din fastlege.
Ved smertetilstander og feber bør det gis smertelindrende/febernedsettende etter pakkens anvisning før man kontakter legevakten.
Døgnåpent alle dager.
På dagtid mandag til fredag skal du kontakte fastlegen din før du kontakter legevakten.
Skisse som viser inngang til legevakten
Sykepleierne på legevakten vurderer helsetilstanden din og gir profesjonelle råd.
For å kunne hjelpe deg på best mulig måte trenger legevakten disse opplysningene:
Husk å ta med eventuell medisinliste og frikort når du møter opp på legevakten.
Fra 1. november 2021 tester Sandefjord legevakt ut videosamtale ved legevaktsentralen. Det betyr at du som innringer kan få hjelp ved bruk av video. Vi gjennomfører videosamtaler der vi finner det hensiktsmessig. Dette skal gi operatøren på legevaktsentralen (en autorisert sykepleier ved Sandefjord legevakt) bedre mulighet til å vurdere
Sykepleier på legevaktsentral tilbyr en videosamtale med den som ringer for å få hjelp. Video kan gi sykepleieren en riktigere forståelse av situasjonen. I mange tilfeller kan det være nyttig å få informasjon ved å kunne se på en skade eller en tilstand.
Innringer gir sitt samtykke/tillatelse til at video benyttes. Deretter er det sykepleier som initierer videooverføring.
Forbindelsen er direkte og videostrømmen blir ikke lagret. Med en gang samtalen avsluttes, avsluttes også videobildet uten noen form for lagring.
Så fort det er gjort en muntlig avtale om at videooverføring skal gjennomføres, får innringeren en SMS til sin smarttelefon og setter telefonen på høyttaler mens samtalen pågår. Når samtykke er kvittert for, kan videokonsultasjon starte.
Innovasjonsløsningen skal sikre at videoverktøyet er raskt og enkelt å bruke både for sykepleier og innringer. Den skal sikre best mulig videokvalitet og skal tilfredsstille alle offentlige krav. Personvern og taushetsplikt mellom pasient og helsepersonell er ivaretatt av videoløsningen.
Det forventes av fastlegen tar en videokonsultasjon med pasienten for å vurdere om pasienten er i behov av legehjelp.
Dersom pasienten bør tilsees av lege på legevakten, og du som fastlege ikke selv kan ta imot pasienten grunnet symptomer forenlig med covid-19, gjøres følgende:
1. Videokonsultasjon fastlege–pasient
2. Send e-henvisning til legevakten
3. Ring legevakten på 33 48 20 30 for å gi informasjon om at henvisning er sendt.
Legevakten kan ikke håndtere utredninger og tilstander som ikke haster. Det bør i hvert enkelt tilfelle vurdere om man kan sende pasienten til koronatest, avvente svaret og deretter konsultere på eget legekontor. Særlig tilstander hvor man vurderer å henvise pasienten for ikke-ØLI relaterte symptomer, men de har et restsymptom som f.eks hoste.
Ved ankomst til legevakten vil sykepleier vurdere ditt helseproblem ut i fra en prioriteringsskala som er utarbeidet for legevakter.
De mest alvorlige tilstandene blir behandlet først. Hvis du må vente, er det fordi andre trenger hjelpen raskere. Vennligst henvend deg til personalet hvis din tilstand forverres mens du venter.
Legevakten gir hjelp ved helseproblemer som av medisinske grunner ikke kan vente til fastlegens kontor åpner. Slike tilstander kan være
Legevakten benytter anerkjente og anbefalte beslutningsstøtteverktøy som Manchester Triage, Telefonråd og Norsk elektronisk legehåndbok.
RØD
Akutt tilstand, livstruende sykdom, skade
eller ulykke, ingen ventetid.
GUL
Tilstander som haster og som krever
vurdering av lege innen relativt kort ventetid,
avhengig av tilstandens alvorlighetsgrad.
GRØNN
Vanlig sykdomstilstand uten særlig hast.
Kan få hjelp hvis legevakten har kapasitet.
Slike tilstander kan ofte bli henvist
til fastlegen.
Legevakten er ikke ment for deg som har vanlig forkjølelse
eller sykdom over flere dager uten akutt forverring.
Hvis du trenger hjelp på dagtid, skal du ringe fastlegen din og be om time. Fastlegen vurderer hvor mye det haster og kan vanligvis gi deg time på dagen hvis situasjonen krever det.
Du skal alltid henvende deg til fastlegen din når det gjelder sykemelding, utredning, vaksine, resept fornying og varige plager uten akutt forverring.
Ring og spør oss dersom du er usikker. Vi er her for å hjelpe deg. Sammen kan vi finne ut hvilken hjelp du trenger. For å kunne hjelpe deg, trenger vi informasjon om deg og tilstanden din og eventuelle faste medisiner.
Ha alltid fødselsnummer, 11-siffer, klart når du kontakter legevakten. Dette er viktig med hensyn til journalføring, reseptskriving, henvisning til for eksempel sykehus og for at din fastlege skal motta epikrise fra konsultasjonen på legevakten.
Sett deg inn i hvem som er din fastlege, informasjon om dette og om bytting av fastlege finner du på helsenorge.no
Alle henvendelser til legevakten blir vurdert og prioritert. Hvis du må vente, er det fordi andre trenger hjelpen raskere og kanskje er i livsfare. På legevakten hjelper vi alltid de sykeste pasientene først.
Legevakten krever betaling etter faste takster. Du må betale for medisiner og forbruksmateriell, også om du har frikort. Frikortet skal vises uoppfordret før legekonsultasjonen.
All oppfølging skal gjøres hos fastlegen. Alle bør derfor skaffe seg tilknytning til en fastlege i kommunen de tilhører.
Du må betale en egenandel etter faste takster. Se prisliste hos helsenorge.no
I tillegg må du betale for medisiner og forbruksmateriell. Vi foretrekker at du betaler med bankkort. Hvis du ønsker betalingsgiro, blir du belastet et ekstra gebyr på 58 kroner.
Personer med frikort, barn under 16 år, kvinner med svangerskapsplager og personell i førstegangstjeneste slipper å betale egenandel.
Legevakten utsteder ikke andre attester enn kortere sykemelding og legeerklæring, dersom dette er i tråd med den medisinske avklaringen under legekonsultasjonen. Sykepleierne på legevakten har ikke anledning til å utstede dette. Førerkortattester skal utstedes av fastlege som har tilgang til pasientens journal.
Se utfyllende informasjon om legevakttjenesten på helsenorge.no
Er det medisinske grunner til at du har krav på drosjerekvisisjon til eller fra legevakten, skal dette avklares med lege i forkant av reisen. Reisen skal i tillegg bestilles av helsepersonell på legevakten.
Bestiller du selv drosje til og fra legevakten, må du selv betale for denne. Du kan da søke refusjon ved å sende reiseregning til:
Helseforetakets senter for pasientreiser ANS
Postboks 2533 Kjørbekk
3702 Skien
Reiseregningen må inneholde en oppmøtebekreftelse. Rimeligste reisemåte vil da bli refundert hvis kravene tilfredsstiller vilkårene i pasient- og brukerrettighetslovens § 2-6.
Se også www.pasientreiser.no for informasjon om pasientreiser. Her kan du laste ned reiseregningsskjema.
Når du ringer til legevakten vil samtalen bli tatt opp. Dette blir gjort for å sikre at du som innringer får riktig hjelp. Opptaket vil også benyttes i arbeidet med å kvalitetssikre legevakttjenesten, som ved opplæring av ansatte ved legevakten. Du har rett til å motsette deg at opplysningene om deg brukes i opplæring av ansatte. Dersom du ønsker motsette deg, eller ønsker mer informasjon om hvordan opptaket blir behandlet, kan du ta kontakt med legevakten.
Kontaktinfo til personvernombudet i kommunen:
Bjørn Vegar Norvang
Telefon: 413 68 393
Epost: personvernombud@sandefjord.kommune.no
Ikke skriv helseopplysninger eller andre taushetsbelagte opplysninger i epost.
Vi tar alle tilbakemeldinger på alvor. Tilbakemeldingen bør være skriftlig og sendes til:
Sandefjord kommune v/legevakten
Postboks 2025
3202 Sandefjord
Det er ikke anledning til å sende sensitiv informasjon på e- post, men du kan benytte E-dialog.
Informasjon om hvordan du kan sende sensitive opplysninger får du her.
Du kan også henvende deg til
Pasient og brukerombudet i Vestfold
Sende klage til Statsforvalteren i Vestfold og Telemark
Vaktapotek finnes på Kjelleparken i Tønsberg
Oppdatert: 08.09.2022 kl.15:33
Publisert: 14.11.2013
Besøksadresse:
Postadresse:
Telefon: 33 48 20 30
Samme bygg som Sandefjord medisinske senter - inngang fra øst.
Hva forsøkte du å finne?