Oppdatert: 29.07.2022 kl.15:09
Publisert: 27.05.2019
Velferdsteknologi er teknologi som gjør det mulig å tilby nye tjenester innenfor området helse og omsorg. På denne siden vil du etter hvert finne mer informasjon om kommunens tjenester innenfor velferdsteknologi, hvordan du kan søke om disse, kommunens satsing på området og om prosjekter lokalt og nasjonalt.
Sandefjord kommune har innført mobile trygghetsalarmer som erstatter de tradisjonelle stasjonære trygghetsalarmene.
Elektronisk dørlås er et nøkkelfritt låsesystem hvor en lås installeres på innsiden av ytterdøren hos brukere. Sandefjord kommune har valgt å innføre elektroniske dørlåser som erstatter fysiske nøkler.
Formålet er å effektivisere nøkkelhåndtering i tjenesten, redusere tidsbruk på nøkkelhåndtering samt bedre sikkerheten ved at nøkler ikke kommer på avveie. Ansatte bruker mobiltelefon for å åpne døren når de skal på et hjemmebesøk.
Vi vil fortløpende bytte ut eksisterende nøkkelbokser og nøkler. Vi vil montere en elektronisk dørlås på innsiden av døren din, denne blir ikke synlig fra utsiden. Vi vil demontere dagens nøkkelbokser . Mottakere av hjemmetjenester og deres pårørende kan likevel bruke fysiske nøkler. Ansatte i hjemmetjenesten benytter blåtannteknologi (bluetooth) via mobiltelefon for å åpne døren.
Adgangen er tidsbestemt. Dette sikrer at det kun er den ansatte fra kommunen, som har et relevant behov for å besøke deg, som får adgang. Mister en ansatt mobiltelefonen, vil denne innen få minutter bli nullstilt slik at den ikke kan misbrukes til å låse opp døren.
Evondos er en medisindispenser som varsler via lyd og lys når du skal ta medisinen din. Dette bidrar til korrekt medisinering til riktig tid og reduserer behov for hjemmebesøk i forbindelse med utdeling av medisiner.
Dispenseren registrerer om du faktisk tar medisinen ut av maskinen når du skal, og varsler til helsepersonell dersom du ikke gjør det, slik at de kan undersøke hvorfor du ikke har tatt medisinen din.
Kommunen er i gang med å sette ut medisindispensere i alle hjemmetjenesteavdelingene i kommunen. Foreløpig har Andebu, Kilen, Bugården, Sentrum, Krokemoa og Ranvik hjemmetjeneste tatt i bruk dispenseren. De andre avdelingene står for tur.
Pilly er en automatisk dosett som fylles med inntil 28 medisindoser, og den varsler med lyd når medisinen skal tas.
KOMP er en skjerm med kun én knapp, laget spesielt for de som ikke mestrer smarttelefoner og nettbrett. Med KOMP kan hele familien enkelt koble seg via en app, og sende bilder, meldinger og gjennomføre toveis videosamtaler til KOMP-brukeren.
Våren 2019 viste Sandefjord kommune fram ulike teknologiske løsninger i pop-up leilighet på kjøpesenteret Hvaltorvet. Elever fra Sandefjord videregående skole laget en film i forbindelse med utstillingen.
Filmen gir deg nyttig informasjon om mulighetene velferdsteknologi gir.
Oppdatert: 29.07.2022 kl.15:09
Publisert: 27.05.2019
Hva forsøkte du å finne?