Bestill koronatest

Bestille time på teststasjonen i Bugården

Du må bestille timer på teststasjonen. Det er ikke anledning ti å komme til teststasjonen uten time.  Teststasjonen er åpen i følgende tidsrom 

Mandag til fredag:

  • Kl. 8:30 - 11:00 
  • Kl. 11:30 - 13:00
  • Kl. 13:30 - 14:00

Lørdager: kl. 10.00 - 14.00.  Søndag stengt.  

Bestill koronatest her

Slik bestiller du koronatest:

  • Når du bestiller, registrerer du deg med navn, mobilnummer, e-post og personnummer. (Dette må fylles ut for å få bestilt time. Se kommunens personvernerklæring her)
  • Bekreftelse på timebestillingen mottar du på e-post. 
  • Ved behov, kan du endre/avlyse timen din selv. 
  • Du kan bestille fra både mobil, nettbrett og PC/Mac
  • Teststasjonens telefonnummer er 907 25 321. Åpningstidene er 9-15 mandag til fredag. Lørdag: 10.00-14.00. Søndag er teststasjonen stengt.
  • Testing for covid-19 er gratis.
  • Har du behov for assistanse i forbindelse med testing kan du ta kontakt med teststasjonen på telefon på forhånd slik at vi kan finne en alternativ løsning.

Ventingen foregår ute, så kle deg etter været!

Her finner du teststasjonen

Teststasjonen befinner seg i garderobeanlegget på stadion (Storstadion) i Bugårdsparken. Parkering utenfor Jotunhallen, Sportsveien 25 (følg skilting). Se kart under - klikk på kartet for å se det i større versjon.

Mobil teststasjon

Den mobile teststasjonen vil ikke lenger ha faste stopp i Stokke og Andebu.  Det skal gjøres ny vurdering av videre drift av mobil teststasjon og informasjon om dette vil bli lagt ut her.

 En bobil merket mobil teststasjon og sandefjord kommune

Teststasjon på Torp

Teststasjonen på Torp er plassert i ankomst utland, og 2. januar 2021 ble det innført krav om testing for covid-19 ved ankomst Norge. Enkelte unntak gjelder.

Hovedandelen av de som ankommer Torp er ikke bosatt i Sandefjord kommune, og derfor er ikke testtallene fra Torp inkludert i "samlet antall testede" på vår smittetall-side. En eventuell positiv test blir registret i smittetallene til oppholdskommunen til den reisende. 

Regler og krav ved innreise til Norge

Fredag 29. januar ble grensene til Norge tilnærmet stengt. I utgangspunktet vil kun utlendinger som er bosatt i Norge få anledning til å reise inn i Norge. Regjeringens innstramminger kommer på bakgrunn av anbefalinger fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet i forbindelse med spredning av de mer smittsomme virusmutasjonene. Det gjøres fremdeles unntak for enkelte grupper. 

Regler for karantene og testing ved ankomst blir oppdatert fortløpende og kan endre seg raskt. Følg med på Folkehelseinstituttets side om dette temaet.

Svar på covid-19-test

Nå vises covid-19-relaterte prøvesvar på helsenorge.no og i kjernejournal. Slik kan du raskt se dine egne prøvesvar, noe som er viktig slik at du på egen hånd kan treffe de nødvendige smitteverntiltak så tidlig som mulig. På Helsenorge-siden får man også informasjon om hvordan man skal forholde seg til de ulike prøveresultatene av typen "Hva gjør jeg hvis koronavirus ikke er påvist, men jeg har symptomer".

Om helsenorge.no

Du må logge deg inn på Helsenorge.no med for eksempel bank-ID. For å benytte tjenestene på Helsenorge må du først samtykke til bruk av dine helseopplysninger. Du kan når som helst trekke dette samtykket, eller endre det. Varselprofilen lar deg bestemme om du får tilsendt SMS- eller e-postvarsel når du mottar informasjon på helsenorge.no.

Har det gått mer enn to dager og du ikke har fått svar kan du ringe fastlegen din.  (Ikke teststasjonen)

Attest for innreise til andre land får du ikke på teststasjonen

Flere land krever at reisende fra Norge skal vise attest på at de er testet for covid-19 like før avreise fra Norge. Kommunens teststasjon tilbyr ikke slike attester. For å få en slik attest må du henvende deg til fastlege eller private aktører som har testtilbud. E2 Helse er eksempel på en privat aktør som tilbyr slik testing. Du må da selv betale for undersøkelsen og prøvetaking. 

Informasjon til deg som har tatt koronatest - på ulike språk

FHI har laget informasjonsark med informasjon til deg som har tatt koronatest, på ulike språk.

Karantene og isolasjon 

Les mer om karantene, isolasjon og nærkontakter her.