Lokale tiltak i Sandefjord kommune

Idrett

Se informasjon om idrett og kultur på egen side

Munnbind

Kommunen anbefaler bruk av munnbind der det ikke er mulig å holde én meters avstand, som for eksempel i kollektivtrafikken og på kjøpesenter.

Hjemmekontor

Kommunen anbefaler at de som kan, jobber hjemmefra. Dette gjelder også de som bor i andre kommuner, men som har arbeidsplassen sin i kommunen. Bruk av hjemmekontor skal så langt som mulig ikke gå utover tjenester til barn og unge.

Kollektivtrafikk

Kommunen anbefaler befolkningen å unngå bruk av kollektivtrafikk, særlig på tidspunkt der mange reiser.

Fritidsboliger

Hvis du blir syk mens du oppholder deg på hytta, anbefaler kommunen av du fortrinnsvis oppsøker helsetjenestene i din egen bostedskommune, dersom det kan gjøres på en forsvarlig måte.

Skole

Ungdomsskolene følger nasjonal anbefaling og er tilbake på gult nivå. Kroppsøving blir gjenopptatt i henhold til de nye nasjonale retningslinjene. Foreldremøter og foreldresamtaler vil fortsatt foregå digitalt.

De videregående skolene i kommunen fortsetter med rødt tiltaksnivå til og med tirsdag 2. februar. Begrunnelsen er lokal økning av covid-19 smitte og at det er spredning i de aktuelle ungdomsgruppene.

Nettsidene til Sandefjord, MelsomGjennestad og Skagerak videregående skoler har flere detaljer.

Sykehjem og Sandefjord Medisinske Senter

Basert på kommunens smittetrykk er besøksforbudet på kommunens institusjoner forlenget og gjelder foreløpig til og med tirsdag 2. februar. Det gjøres unntak for besøk til pasienter som er i livets siste fase. Besøk avtales med den enkelte avdelingen.

Skjenking

Sandefjord kommune vil følge de nasjonale retningslinjene, og åpne for skjenking av alkohol fra fredag 22. januar. I tråd med de nasjonale retningslinjene vil det være skjenkestopp ved midnatt og gjester kan ikke slippes inn etter klokken 22.00. Alkoholserveringen kan kun skje i sammenheng med matservering. Les mer om oppheving av skjenkestopp i Sandefjord.

Nasjonale anbefalinger og regler

Regjeringens nasjonale smitteverntiltak fra 20.1

Regjeringens nasjonale smitteverntiltak fra 4.1.

Regjeringens nasjonale smitteverntiltak fra 5.11.

Hold deg oppdatert om korona

Hold deg oppdatert på våre koronasider

Fant du det du lette etter?

Hva forsøkte du å finne?