Seniorsiden

 

Hva finner du på seniorsidene?

På denne nettsiden finner du lenker til kvalitetssikret informasjon for deg som senior. Du kan blant annet lese mer om aktiviteter og ulike tilbud. Her finner du også oversikt over gode informasjonssider; både kommunale og nasjonale. 

Siden er hele tiden under utvikling, ta gjerne kontakt om det er noe du ser mangler. 

Har du spørsmål om korona-situasjonen, klikk her. 

Seniorpolitikk i Sandefjord

Informasjon om kommunens lokale seniorpolitikk finner du her:

Aktiviteter og kurs

Flere aktører i Sandefjord tilbyr aktiviteter, arrangementer og kurs. I linkene under finner du informasjon om ulike tilbud.

Aktivitet:

Kurs:

 

Fysisk aktivitet 

Fysisk aktivitet er viktig både for trivsel og psykisk og fysisk helse. Private, ideelle og offentlige aktører tilbyr en rekke aktivitetstilbud som er tilpasset seniorer. Mange av dem er gratis og krever ingen henvisning fra lege. Under ser du et utvalg av muligheter. Vi setter deg på sporet, veien må du gå selv:

Tilbud:

Informasjon:

Kultur

Digital mestring

Grunnleggende digital kompetanse er viktig for deltagelse i samfunnet. I linkene under får du informasjon om hvor og hvordan du kan lære å bruke digitale verktøy og tjenester. Her finner du også informasjon om teknologi som kan gjøres hverdagen enklere.

 

Bolig

Mange seniorer bor i boliger som ikke er tilpasset aldersrelaterte begrensninger. Det kan være lurt å tilpasse boligen før behovet melder seg. I linkene under finner du informasjon som kan bidra til at du kan bo lenger i eget hjem. Her finner du også informasjon til deg som trenger tilpasset bolig av helsemessige årsaker.

Transport

Har du behov for transport for å komme deg til aktiviteter, arrangementer og annet du ønsker å delta på? I lenkene under finner du informasjon om transport og transporttilbud for seniorer.

Det offentlige og ideelle transporttilbudet i Sandefjord er begrenset. Du som senior oppfordres til å lage avtaler om transport. Du kan for eksempel ta drosje sammen eller samkjøre, med andre i ditt nettverk, din forening o.l.

Tjenester og hjelpemidler

I linkene under finner du oversikt over noen av tjenestene som, sammen med egen innsats og nettverk, kan bidra til at hverdagen din som hjemmeboende blir så god som mulig. 

Psykisk helse

Alle har en psykisk helse. Det er helt normalt at livet går opp og ned. Under finner du informasjon om hvordan du kan ivareta egen pykiske helse, og hvor du kan få hjelp dersom du trenger det.

Seksuell helse

Seksuell helse dreier seg om fysisk, mental og sosial velvære i forhold til seksualitet; uavhengig av alder. Her finner du som senior kilder til informasjon og inspirasjon.

Rus, alkohol og tobakk

Vold og overgrep

Pårørende

I linkene under finner du som er pårørende informasjon om pårørendekurs, muligheter for individuelle samtaler og nyttig informasjon om det å være pårørende. 

Informasjonssider

Her finner du link til nettsider med informasjon som kan være nyttig for deg som senior, og informasjon om hva som skjer i Sandefjord.

Framtidsfullmakt

Vi kan alle bli så skrøpelige at vi ikke lenger kan ivareta egne interesser. Hvem skal hjelpe deg da? Skriv en framtidsfullmakt, så kan du selv bestemme hvem som skal ivareta din økonomi eller dine personlige interesser. Les mer om framtidsfullmakt på fylkesmannens nettsider

 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?