Oppdatert: 08.09.2022 kl.14:17
Publisert: 01.07.2021
Hovedmålet for prosjektet er å øke sysselsettingen blant hjemmeværende innvandrerkvinner som står langt fra arbeidsmarkedet og som har behov for grunnleggende kvalifisering.
Jobbsjansen gir gjennom individuelt tilpasset program styrkede kvalifikasjoner for varig tilknytning til arbeidslivet og økonomisk selvhjulpenhet. Prosjektet har et særskilt fokus på tidlig utplassering av deltakere på ordinær arbeidsplass med tett oppfølging.
Veiviser - Pedalen er et samarbeid mellom Kirkens Bymisjon Sandefjord og NAVs avdeling for integrering og kvalifisering. Der tilbys nyankomne flyktninger, og andre med behov for det, norskopplæring, innføring i arbeidslivet og aktivitet i byverkstedet.
Gjennom muntlig norsktrening, besøk i nærområdene og hos lokale bedrifter i tillegg til kreative aktiviteter, er målet å bidra til økt inkludering og integrering. Sammen blir man kjent med Sandefjord og mulighetene for å delta i lokalsamfunnet og arbeidslivet.
Prosjektet tilbyr aktivitet hver tirsdag og onsdag kl 09.00 - 14.00 i en tremåneders periode med mulighet for forlengelse ved behov. Aktivitetene og programmet tilpasses deltakerens ønsker og mål.
En viktig del av tilbudet er frivillige med egen erfaring med å være ny i Norge.
Er du interessert? Ta kontakt med din NAV veileder.
Kontaktperson Kirkens Bymisjon er Sunniva som kan nås på e-post sunniva@skbv.no eller telefon 33 01 66 76.
Sandefjord kommune har siden 2012 mottatt utviklingsmidler fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet for å jobbe systematisk med utvikling av gode opplæringsløp og tiltak som fremmer deltagelse i samfunnet gjennom kvalifisering til arbeid og utdanning. Produkter laget i prosjektene som er av nasjonal interesse er linket til under hvert prosjekt.
Prosjektet skal videreutvikle modellen for samarbeid mellom kommunen og sosiale entreprenører om kvalifisering av introdeltagere. Prosjektet skal gjøre det enklere å duplisere samarbeid og verktøy som gir gode resultater i integreringsarbeid.
Sammen skal vi lage en alternativ vei mot fagbrev for personer som ikke kan eller har råd til å ta grunnskole før ordinær fagbrevutdanning slik at målgruppen får formell kompetanse de kan ha med når de søker jobb. Derfor har vi også tatt med oss Fylkeskommunen som dialogpartner i prosjektet med mål om å finne nye kvalifiseringsalternativer og styrkemålgruppens tilknytning til varig arbeid.
Prosjektet planlegger å ha med seg andre Vestfold kommuner som læringspartnere, for å stimulere til utvikling av tilsvarende samarbeid i nabokommuner.
Vintage Baby og NAV Sandefjord har siden 2015 samarbeidet om å samskape kvalifiseringstiltak som bidrar til at innvandrerkvinner kommer i utdanning og jobb. Vintage Baby er sosiale entreprenører som tilbyr kvalifisering til innvandrerkvinner og tar utgangspunkt i et sosiokulturelt perspektiv på læring hvor erfaringene deltagerne har med seg i læringssituasjonen er med på å lage grunnlaget for hvordan man lærer.
Prosjektet bygger på en fleksibel arbeidsrettet tilnærming til opplæringen der det er deltagernes
kompetanse og faktiske muligheter i arbeidsmarkedet som legger rammene for opplæringen.
Opplæringen følger kompetansemålene fra relevante fagbrev slik at man kan tilrettelegge for at
deltagerne på sikt kan ta fagbrev i bedrift eller være lærlinger i lønnet arbeid.
Erfaringer fra integreringsarbeid og samarbeid mellom kommune og sosial entreprenør er samlet i en
guide kalt «Jakten på den skjulte diamant»
New Use og NAV Sandefjord har siden 2017 samarbeidet om kartlegging, avklaring og kvalifisering av innvandrermenn som har håndverkererfaring fra sine hjemland. New Use har som mål å tilby prekvalifisering til håndverksyrker for innvandrermenn med håndverkerbakgrunn fra sine hjemland. Tanken er å konvertere medbragt kunnskap til konkrete yrkesfag i Norge. Deltagerne får trenet seg i norsk, fagspråk, arbeidslivskultur og arbeidslivskompetanse og jobbet med faget de har med seg. Vår erfaring er at det ikke settes av nok tid til avklaring og kartlegging, og vi ønsker å utvikle prekvalifisering som en modul på veien videre mot fagbrevutdanning. Etter en periode hos New Use avklares det hva slags utfyllende kompetanse deltageren trenger. Noen treger kun å bli bedre i norsk språk, og andre veiledes videre til fagbrevløp eller lærlingeløp.
I dette prosjektet har New Use prekvalifisering til sveisefaget. Deltager starter med prekvalifisering før han kurses hos Industrimekanikk 2 dager i uka i kombinasjon med praksis eller norskopplæring. Deltager følges opp av sosial entreprenør og veileder på NAV. Kurset går over 3 måneder og markedsteamet på NAV kobles på mot slutten av kursperioden for å sikre overgang til ordinære arbeidsplasser.
Oppdatert: 08.09.2022 kl.14:17
Publisert: 01.07.2021
Hva forsøkte du å finne?